Sorodne objave

 

Zaradi kolesarske Dirke po Sloveniji 2013 bo med 13. in 16. junijem 2013 na posameznih relacijah po Sloveniji oviran promet. Vozite previdno, uporabljajte vzporedne ceste ter dosledno spoštujte odredbe policistov in navodila rediteljev.

dpsV četrtek, 13. 6. 2013, bo od 16.30 v Ljubljani popolna zapora cest na naslednjih cestah: Slovenska cesta od križišča Šubičeva-Slovenska cesta proti Aškerčevi cesti, Zoissova cesta, Karlovška cesta, Dolenjska cesta do križišča z ulico Knezov Štradon, Predor pod Gradom, Krekov Trg, Ciril Metodov trg, Stritarjeva ulica, Wolfova ulica; zato pričakujemo zgoščen promet na vseh okoliških ulicah in obvozih. Promet bo oviran predvidoma do 21. ure.

V petek, 14. 6. 2013, bo ob 12.30 uri start 2. etape v Kočevju. Promet bo od 12. ure oviran na relaciji Kočevje-Štalcerji-Petrina-Osilnica-Kočevska reka-Kočevje-Žužemberk-Šentvid pri Stični-Ivančna Gorica-Polževo-Višnja Gora. Predviden konec 2. etape bo v Višnji Gori ob 16.30.

V soboto, 15. 6. 2013, bo v Škofji Loki ob 11.15 start 3. etape. Promet bo od 11. ure oviran na relaciji Škofja Loka-ŽeIezniki-Sorica-Petrovo Brdo-Bača pri Modreji-Most na Soči-Tolmin-Idrsko-Livek-Tolmin-Kobarid-Bovec-Vršič. Cilj 3. etape bo predvidoma ob 16. uri na Vršiču.

V nedeljo, 16. 6. 2013, bo v Brežicah ob 12. uri start 4. etape. Promet bo oviran od 11.45 na relaciji Brežice-Krško-Brestanica-Studenec-Bučka-Šentrupert-Trebelno-Karteljevo-Novo mesto-Šentjernej-Novo mesto. V Novem mestu bo promet oviran v Ločni, Bršljinu in Šmihelu. Predviden zaključek bo ob 16. uri v Novem mestu na Glavnem trgu.

Na zgoraj navedenih relacijah bo prihajalo do kratkih popolnih zapor odsekov cest.

Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, naj zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev.

Udeležence opozarjamo na prometna pravila v primeru, ko opazijo policijsko vozilo, ki uporablja rdeče-modro svetilko ter zvočne znake. Takrat morajo ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča, razen če jim policist ne odredi drugače. Vozniki smejo z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdeče-modro svetilko, in vozilom organizatorja z napisom "Konec kolesarske dirke". Šele takrat lahko vozniki nadaljujejo z vožnjo. Določba velja tudi za pešce, ki se morajo umakniti z vozišča.

Vsem voznikom svetujemo, naj v času dirke uporabljajo vzporedne ceste.