Sorodne objave

 

Policista pripadnika gorske enote policije sta se 15. junija 2013 z mladimi planinci podala na planinski izlet na Belsko kopo. Pri tem sta jim predstavila svoje delo in opremo, ki jo policisti uporabljajo, ter preventivno svetovala glede varnega gibanja v visokogorju.

Nasveti za pohodnike, planince, gornike

danplaninskihdozivetij pohod

Zborno mesto za udeležence pohoda na Belsko kopo v Kamniški Bistrici je bila spodnja postaja gondolske žičnice za na Veliko planino. Pohoda se je udeležilo 32 osnovnošolskih otrok v spremstvu petih planinskih vodnikov in dveh policistov. Pohod do vrha je vključno s spustom trajal približno 5 ur, nato pa so se vsi skupaj z izhodišča napotili še po Koželjevi poti v Kamniško Bistrico, za kar je bilo potrebna še ura in pol hoda. Med pohodom sta policista otrokom prikazala in razložila delo policistov v gorah, pokazala opremo ter jim pomagala na težje prehodnih delih poti. Odziv otrok je bil odličen.

Policista sta del opreme gorske enote policije pokazala tudi drugim obiskovalcem, in sicer na prireditvenem prostoru v Kamniški Bistrici, kjer je bila osrednja proslava. Predstavila sta jim delo policistov v gorah, tudi v reševalnih akcijah, in jim podala nekaj preventivnih nasvetov za varno in udobno hojo v gorah.

policistaGE

Dogodek je organizirala Planinska zveza Slovenije. To je bilo celodnevno praznovanje dneva planincev. Obenem je to bila obeležitev 120-letnice organiziranega planinstva na Slovenskem, 120 let Planinskega društva Ljubljana-Matica, 120 let Planinskega društva Kamnik in hkrati odprtje poletne planinske sezone.


Več o sobotnem dogodku v Kamniški Bistrici na spletni strani Planinske zveze Slovenije

Foto: Planinska zveza Slovenije in Policija