Sorodne objave

 

S prvim julijskim dnem so se slovenskim policistom na mejnem prehodu Obrežje pridružili hrvaški policisti. Ob 12. uri so začeli z opravljanjem skupne mejne kontrole. Policiste sta obiskala notranja ministra Slovenije in Hrvaške, dr. Gregor Virant in Ranko Ostojić, obisku pa se je pridružil tudi generalni direktor slovenske policije Stanislav Veniger.

1

Melita Močnik, vodja Sektorja mejne policije, in Bojan Bogovič, komandir Postaje mejne policije Obrežje, sta gostom in številnim novinarjem iz obeh držav predstavila nov način izvajanja mejne kontrole na največjem mejne prehodu v Sloveniji. Pri vstopu v Slovenijo se na mejnem prehodu najprej opravita izstopna kontrola iz Hrvaške in vstopna kontrola v Slovenijo in s tem v schengenski prostor. Pri izstopu pa je postopek obraten.

19

Minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant je povedal, da bo na podlagi te prakse sčasoma uveljavljena skupna mejna kontrola tudi na preostalih kopenskih mejnih prehodih. Oba ministra sta poudarila, da je opravljanje skupne mejne kontrole možno le na podlagi zglednega sodelovanja med ministrstvoma in policijama obeh držav. Ocenjujeta, da se bo odlično sodelovanje še okrepilo.

6

Policiste je obiskal tudi predsednik države Borut Pahor.

27

Preberite tudi: