Sorodne objave

 

Še ena uspešna akcija Anina zvezdica je za nami. Zbrali smo okoli 8 ton hrane! Hrana, ki smo jo slab mesec zbirali policisti, vojaki in gasilci, je te dni prišla v prave roke - k tistim, ki jo najbolj potrebujejo.

IMG 2709

Tokratna humanitarna akcija je potekala skoraj ves maj, zaradi velikega zanimanja pa smo hrano zbirali še del junija. Zaposleni smo zbrali nepregledne količine moke, testenin, mleka, riža, sladkorja, soli, olja, kisa, različnih konzerv zelenjave, rib in omak, sokov, kosmičev, paštet itd. Nabralo se je tudi veliko slanih prigrizkov in sladkarij, ki bodo v veselje predvsem tistim najmlajšim. Mnogi so poleg hrane prinašali tudi kozmetične izdelke, kot so šamponi, kreme, mila in zobne paste, našlo pa se je tudi več embalaž pralnega praška, detergenta za posodo in drugih čistil. Celo nekaj oblek se je nabralo, dobri ljudje pa so darovali tudi otroško posteljo.

IMG 3057

Preden smo zavihali rokave ...


Vsi izdelki so bili pripeljani v kongresni center notranjega ministrstva. Pridne roke so zbrano hrano najprej razvrstile po različnih skupinah živil, nato pa zložile v škatle. Po nekaj dneh trdega dela smo pripravili približno 400 paketov, vsak pa je tehtal okoli 20 kg. Tako smo skupaj zbrali približno 8000 kilogramov hrane!

IMG 3087

Akcija se je zaradi velikega zanimanja zavlekla v junij.


Prehrambene pakete, obleke in druge izdelke so vojaki odpeljali v centre, od koder so jih naprej razdelili družinam in posameznikom, ki najbolj potrebujejo tovrstno pomoč.

DSC 0509

V Murski Soboti je v humanitarni akciji Anina zvezdica sodeloval tudi najprijaznejši policist, policist Leon.

koper003

Zbirali smo tudi v Kopru ...

slika002

in Mariboru ...

IMG 2668

 Sodelovanje policije v humanitarni akciji Anina zvezdica je odmevalo tudi v medijih.


Humanitarna akcija je v solidarnosti tudi tokrat združila policiste in policistke. Odziv je bil izjemen, tako kot v pretekli akciji pa so nekaj hrane na policijske postaje prinesli tudi občani.

S prehrambenimi paketi smo tako vsaj za malenkost olajšali stisko družin in posameznikov. Hvala vsem, ki ste darovali!


Preberite tudi: