Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

Policija nenehno izvaja številne in različne preventivne aktivnosti in obisk otrok pri nas je ena od njih. V Policijski akademiji v Tacnu, Ljubljana, so nas danes, 5. novembra 2013, obiskali otroci iz vrtca Mehurčki iz Komende.

 V skupnost usmerjeno policijsko delo

IMG 8024

S takšnimi in podobnimi aktivnostmi se trudimo razvijati odnos najmlajših do varnosti. Tudi z našo pomočjo bodo to znanje v prihodnje nadgrajevali in želimo si, da preventivna opozorila upoštevajo tudi ko odrastejo.

Preventivni nasveti

Otrokom smo pokazali belo-modro policijsko vozilo in terensko vozilo ter motorna kolesa, simulator vožnje z motornim kolesom, službene pse in konje. V telovadnici smo jih s preizkusom gibalnih sposobnosti in spretnostnih nalog opomnili, da mora biti policist telesno pripravljen na naporno delo. V živo so videli del raznolikega policijskega poklica, nekaj pa smo jim ga približali z ogledom fotografij ob zaključku obiska. Pri vseh teh dejavnostih je pet- in šestletnike spremljala maskota policista Leona.

IMG 8132

"Malo še zrastem in mi bo ravno prav."

IMG 8179

Otrokom je bilo posebej zabavno, ko se jim je pri igri pridružil policist Leon.

IMG 8202

"Ups, na tobogan pa ne bo šlo."


Pozdravil jih je direktor Uprave uniformirane policije mag. Srečko Jarc. Kot je dejal, so takšni dogodki – današnji ni bil nobena izjema – vedno zelo prijetni tako za policiste kot za otroke. Namen policije je, da otrokom na njim primeren način predstavi vsebine, ki so pomembne za njihovo varnost: kako ravnati v prometu in ob nasilju, o neuporabi pirotehnike … To je priložnost za policijo, da otrokom predstavi poklic policista in njegovo delo ter opremo, ki jo pri tem uporablja. Sočasno jim damo vedeti, da smo policisti vedno tukaj in da se lahko obrnejo na nas, če bi nas potrebovali. Jarc je še dodal, da je takšen dogodek hkrati priložnost za otroke, da policistom zastavijo najrazličnejša vprašanja in premagajo morebiten strah do uniformirane osebe. Po besedah pomočnice ravnateljice Silve Korbar tega strahu že dolgo ni več.
IMG 8246

Službena psa Dina in Cory sta s svojimi vragolijami ponovno navdušila!

IMG 8308

Božanju se službena konja nista upirala.


Tem otrokom, ki so bili prvič v policijskih prostorih, modra oprava ni tuja. Poznajo policista vodjo policijskega okoliša Igorja Ručigaja, ki jih večkrat obišče, pa Milana Milanoviča, sicer policista in tokratnega vodjo programa, ki je oče njihovega prijatelja. Obrazi mladih nadebudnežev so izdajali, da so bili nad vsem, kar so videli, navdušeni in rahlo razočarani, da je nekajurnega obiska že konec.
IMG 8363

V pozdrav še skupinska fotografija nasmejanih in zadovoljnih obrazov