Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger in načelnik generalštaba Slovenske vojske Dobran Božič sta danes, 18. novembra 2013, podpisala sporazum o sodelovanju med policijo in slovensko vojsko v letu 2014.

IMG 8688

Načrt o sodelovanju med Slovensko vojsko in Policijo  


Kot sta povedala prva moža policije in vojske, je sodelovanje med institucijama zelo dobro, tovrstni sporazumi pa ga še krepijo. Kot sta poudarila, upata, da bo sporazum v naslednjem letu pripomogel k še boljšemu sodelovanju ter racionalni izrabi resursov, s tem pa tudi učinkovitejšemu delu tako policije kot tudi vojske.

IMG 8723

Sporazum vsebuje več kot 40 vsebin s področja izobraževanja, usposabljanja in uporabe vojaških ter policijskih materialnih virov. Med drugim predvideva izmenjavo predavateljev, sodelovanje pri izobraževanju, za pripadnike vojaške policije bodo na Policijski akademiji organizirani prometni tečaj, varna vožnja, usposabljanje za obravnavanje zahtevnejših prometnih nesreč itd., policisti in vojaški policisti se bodo skupaj urili v borilnih veščinah ter praktičnih postopkih, obe strani pa bosta ponudili tudi svoja strelišča in vadbišča.