Sorodne objave

 

Med 14. do 20. aprilom bo potekal evropsko usklajen nadzor hitrosti, v katerem bodo sodelovali tudi slovenski policisti. Ti bodo po vsej Sloveniji poostreno nadzirali, ali vozite prehitro.

50 naselje m

90 izven naselja m 130 avtocesta m


Policisti bomo zato v tem času poostreno nadzirali hitrost na vseh cestah, kjer najpogosteje prihaja do tovrstnih kršitev in posledično tudi do prometnih nesreč. Ob tem bomo ugotavljali tudi prekrške, povezane z vožnjo pod vplivom alkohola, neuporabo varnostnih pasov, uporabo mobilnih telefonov med vožnjo, in druge prekrške.

Da bi bila naše ceste bolj varne, moramo za to poskrbeti predvsem vozniki sami in dosledno spoštovati cestnoprometne predpise ter ohranjati hitrost v dovoljenih mejah, kot to določajo prometna pravila. Višje povprečne hitrosti so značilne predvsem za obdobja lepega vremena, ko so vozne lastnosti cest dobre. Vozniki lahko zaradi dobre vidljivosti, suhih cest in drugih ugodnih dejavnikov dobijo lažen občutek varnosti, zato lahko vozijo hitreje.

Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Zato v policiji znova opozarjamo - vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!

Evropsko usklajen nadzor hitrosti koordinira Evropska mreža prometnih policij TISPOL. Naslednja dva nadzora hitrosti bosta potekala med 25. in 29. junijem ter 18. in 24. avgustom.


Zvočni posnetek izjave Roberta Vehovca iz Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi (mp3)  


Hitrost - počasneje je varneje


Program preventivnih aktivnosti za leto 2014