Sorodne objave

 

Policisti iz Letalske policijske enote, ki so od sobote dalje v Bosni in Hercegovini reševali življenja ljudi, pomagali dostavljati zdravila, hrano in druge nujne potrebščine so se danes, 21. maja 2014, vrnili domov.

IMG 3730 zm

Na vzletno-pristajalno ploščad na sedežu enote, tj. na naslovu Zgornji Brnik 130p, so pristali malo pred drugo uro. Pričakala so jih oba namestnika generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar in mag. Karol Turk ter direktor Uprave za policijske specialnosti Robert Sušanj.


Po tem, ko so včeraj policisti opravili še najnujnejše prevoze, ki jih tamkajšnji prebivalci potrebujejo – tj. prepeljali 36 ljudi in prepeljali 1725 kg tovora (voda, moka) – so v večernih urah zaključili še zadnje naloge. Policijski helikopter AB 212 je namreč namenjen predvsem reševanju, ni pa najbolj primeren za večje transporte, zato so svoje delo, zdaj, ko so bile opravljene najbolj nujne naloge, zaključili. Vse od sobote so prepeljali več kot 100 oseb in na ogrožena prizorišča prepeljali preko tri tone zdravil in najbolj nujne opreme.

IMG 3740 zm

rešePoliciste LPE bosta v petek, 23. maja 2014, ob 10. uri, na Litostrojski cesti 54 v Ljubljani, sprejela tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger in minister za notranje zadeve Gregor Virant.


Slovenski policisti že četrti dan v BiH pomagajo prebivalcem poplavljenih območij (20. 5. 2014)

Slovenski policisti v BiH s helikopterjem rešili 73 življenj (19. 5. 2014)

 Več o Letalski policijski enoti