Sorodne objave

 

Policija nenehno izvaja številne in različne preventivne aktivnosti in obisk otrok pri nas je ena od njih. V Policijski akademiji v Tacnu, Ljubljana, so nas danes, 27. maja 2014, obiskali otroci iz vrtca Otona Župančiča iz Ljubljane.

V skupnost usmerjeno policijsko delo
IMG 4178S takšnimi in podobnimi aktivnostmi se trudimo razvijati odnos najmlajših do varnosti. Tudi z našo pomočjo bodo to znanje v prihodnje nadgrajevali in želimo si, da preventivna opozorila upoštevajo tudi ko odrastejo.


Preventivni nasveti


Tri-, štiri-, pet- in šestletniki so v živo videli del raznolikega policijskega poklica. Otrokom iz skupin Modri medo, Ptički, Zmajčki in Smrkci smo pokazali belo-modro policijsko vozilo motorna kolesa ter službene pse. V telovadnici smo jih s preizkusom gibalnih sposobnosti in spretnostnih nalog opomnili, da mora biti policist telesno pripravljen na naporno delo.

IMG 4408

"Mi znamo tudi tako kot vi. Poglejte!"

IMG 4462

"Uau! Mami in oči pa nimata takšnega avta!"

IMG 4378

"A imaš ti tudi kakšen posladek zame?"

IMG 4927

"Se mi zdi, da mi je premajhna, saj mi malo stiska obraz. Kaj praviš?"
IMG 4972

"Joj, sirena, kako si ti glasna!"

IMG 5004

Učimo se korakati


Pričakal in pozdravil jih je policist Zlatko Pincolič, sicer tokratni vodja programa. Kot je dejal, so takšni dogodki – današnji ni bil nobena izjema – vedno zelo prijetni tako za policiste kot za otroke. Namen policije je, da otrokom na njim primeren način predstavi vsebine, ki so pomembne za njihovo varnost, npr. kako ravnati v prometu. To je priložnost za policijo, da otrokom predstavi poklic policista in njegovo delo ter opremo, ki jo pri tem uporablja. Sočasno jim damo vedeti, da smo policisti vedno tukaj in da se lahko obrnejo na nas, če bi nas potrebovali. Takšen dogodek hkrati priložnost za otroke, da policistom zastavijo najrazličnejša vprašanja, in teh danes ni manjkalo. Tem otrokom, ki so bili prvič v policijskih prostorih, modra oprava ni tuja, saj poznajo policista vodjo policijskega okoliša, ki jih večkrat obišče.
IMG 4804

 Službena psa nemška ovčarka Atena in ...

IMG 4841

... špringer španjel Lotto, ki sta še mladička, sta pritegnila pozornost.

IMG 4602

 Strahospoštovanje pa je pustil njun starejši in veeelik kolega nizozemski ovčar Tik.


Obrazi mladih nadebudnežev so izdajali, da so bili nad vsem, kar so videli, navdušeni in rahlo razočarani, da je bilo nekajurnega obiska tako hitro konec. Policistu so predali darilo, ki so ga izdelali za policijo v pripravah na ta obisk in razigrani od korakanja ter prepoznavanja znanih skladb, ki jih je zanje zaigral kvintet Policijskega orkestra, odšli z obljubo, da se še kdaj tako prijetno srečamo.