Sorodne objave

 

Udeleženci že 21. Pohod razuma volje in moči - Brajnikovega memoriala so se na dvodnevno izjemno težko psihiofizično preizkušnjo podali 13. junija 2014. V cilj je prva prišla ekipa Specialne enote. Po mnenju mnogih udeležencev je bilo letošnje tekmovanje najzahtevnejše do sedaj, seveda tudi zavoljo vse močnejše konkurence in izbrane trase.

odprtje

Zbrane je na svečanem odprtju tekmovanja pozdravil tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger, ki se je najprej spomnil na tragično nesrečo, ki je pred nekaj dnevi zaznamovala vso policijo, med drugim tudi letošnjo slovesnost na Okrešlju in posledično tudi ta dogodek. Nadaljeval je, da se ob takšnih dogodkih zavemo, da je pomemben le ta trenutek: za tekmovalce na štartni črti torej prepričanje, da zmorejo in da so že zmagovalci, ne glede na to, v kakšnem vrstnem redu bodo prišli v cilj. Zaželel jim je tekmovanja v ekipnem duhu in, seveda, brez vsakršnih poškodb.


Tekmovanje je iz preizkusa policijskih enot v zadnjih letih prešlo v tekmovanje in preizkus vseh varnostnih služb v Sloveniji. Nastopile so ekipe Slovenske vojske, Policije, Gorske reševalne službe, Gasilsko reševalne službe, Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij, Uprave RS za zaščito in reševanje. Organizator je zaradi logističnih omejitev število prijavljenih ekip moral omejiti na zgornjo mejo tridesetih ekip. Na startu je bilo zaradi odpovedi nekaterih ekip prisotnih petindvajset ekip.

start

Start: plavanje v Blejskem jezeru

vzpon

Vzpon na Pokljuko

streljanje

Streljanje na Pokljuki


Ekipe so v dveh dneh s plavanjem, kolesarjenjem, gorskim pohodom, tekom premagale orientacijsko zahtevno pot na področju Bleda, Lesc, Karavank, Pokljuke, Julijskih Alp, Bohinja s ciljem v Ribnem pri Bledu. Kljub slabši vremenski napovedi je tekmovalce dež osvežil "le" v petek na poti po Begunjščici (2060 m) in na kolesarjenju proti Rudnem polju na Pokljuki. Četrti tekmovalci ekip so reševali tudi teste splošne razgledanosti in prve pomoči, ekipa treh tekmovalcev pa je opravila še s streljanjem in praktično nalogo (met bombe) ob prihodu na cilj prvega in drugega dne.

met bombe

Met bombe

precenje

Prečenje Save pred ciljem v Ribnem

foto1

V generalni razvrstitvi je bila razred zase izjemna ekipa Specialne enote Uprave za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi, ki je za celotno traso z vsemi nalogami potrebovala neverjetnih devet ur in devet minut ter tako drugo uvrščeno ekipo 1. brigade SV prehitela za devetinpetdeset minut. Tretje mesto so s časom desetih ur in triindvajsetih minut zasedli pripadniki Uprave RS za izvajanje kazenskih sankcij.

foto3

V kategoriji moških policijskih ekip je seveda s še večjim naskokom prav tako slavila ekipa Specialne enote pred ekipo Policijske akademije in Policijsko upravo Ljubljana.

foto2

Na tekmovanju je poleg šestnajstih moških ekip nastopila tudi ena ženska ekipa SV in osem mešanih ekip med katerimi je ekipa Centra za varovanje in zaščito UPS GPU zasedla tretje mesto.


Iz policije je skupaj nastopilo dvanajst ekip.
Nastopila pa je tudi ekipa IPA RK Ljubljana in prejela pokal za najstarejšo ekipo.


Prav vsem nastopajočim poklon za izjemne napore, ki so jih uspeli premagati v obeh dneh tekmovanja.

Najboljšim ekipam pa čestitke za dosežene rezultate.