Sorodne objave

 

Ključnega pomena je ustrezna obravnava žrtev, so se strinjali strokovnjaki na posvetu o preprečevanju nasilja nad ženskami, ki je potekal danes, 4. decembra 2009, v Policijski akademiji v Tacnu.

Tudi tokratni posvet, ki smo ga v policiji organizirali skupaj z nevladnimi organizacijami, je del široke medijske kampanje za ozaveščanje javnosti o pojavu nasilja nad ženskami in preprečevanju tega nasilja.

Posvet sta z uvodnima nagovoroma odprli ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.


posvet bobnar


Uvodni govor mag. Tatjane Bobnar  


posvet1 kresal


Uvodni govor Katarine Kresal 


Posvet smo zastavili multidisciplinarno, s poudarkom na samem prepoznavanju tega pojava in njegovi ustrezni obravnavi, zato smo k sodelovanju povabili strokovnjake s posameznih področij, ki so vključeni v obravnavo problematike nasilja nad ženskami. Z referati, v katerih so predstavili svoje poglede in izkušnje, so na posvetu tako sodelovali predstavniki policije, Ministrstva za šolstvo in šport, centrov za socialno delo, tožilci in predstavniki nevladnih organizacij.

Preprečevanje nasilja v družini je ena od prednostnih nalog Ministrstva za notranje zadeve. Želimo, da postane ta problem bolj prepoznaven, da ga iz družinskega okolja, kjer navadno ostaja skrit, prenesemo v javno sfero. Naš cilj je po eni strani spodbuditi žrtve, da hitreje iščejo pomoč, in soočati storilce z odgovornostjo za svoja dejanja, po drugi strani pa spodbujati ljudi, da se ne umikajo, ko ta problem zaznajo v svoji okolici, pač pa svoje sume prijavljajo in prevzamejo aktivno vlogo proti nasilju.

NaslovnicaBrosureNasiljeNadZenskamiNasilje nad ženskami - brošura 

 

Informacije o kampanji ter pogosta vprašanja in odgovori o nasilju nad ženskami so na naslednjih spletnih povezavah:

Društvo SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja

Društvo Ženska svetovalnica

Društvo za nenasilno komunikacijo

Društvo KLJUČ - center za boj proti trgovini z ljudmi