Sorodne objave

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se danes zaključuje Študentska arena, na kateri smo svoje delo predstavili tudi policisti. Obiščete nas lahko še do 19. ure.

IMG 6174

15. Študentska arena, ki je namenjena študentom in dijakom ter vsem mladim po srceu, je potekala med 21. in 23. oktobrom. Gre za največji izobraževalno-sejemski dogodek pri nas, ki mladim v Sloveniji v začetku vsakega študijskega leta na enem mestu ponudi številne aktivnosti in informacije na področju izobraževanja, študija doma in v tujini, štipendiranja in zaposlovanja, mednarodnega sodelovanja, aktualnega družbeno-političnega dogajanja, športa, zabave itd. Svoje delo, poslanstvo in številne preventivne nasvete za večjo varnost smo predstavili tudi policisti.

IMG 6094

Mnogi so si z zanimanjem ogledali, kako policisti odkrivajo ponarejene potne liste.

IMG 6238

Na notranjem razstavnem prostoru in zunanji ploščadi smo obiskovalcem tudi letos približali različna zanimiva področja policijskega dela, policijsko opremo in vozila. Ogledali so si lahko opremo, ki jo policisti uporabljamo za odkrivanje ponarejenih dokumentov, pri varovanju schengenske meje, opremo Specializirane enote za nadzor prometa itd.

IMG 6319

Fonometer za merjenje glasnost avtomobilskega izpuha


Mnoge je presenetilo dejstvo, da policija za ugotavljanje glasnosti avtomobilskega izpuha uporablja fonometer, tj. posebno napravo, s katero je mogoče natančno izmeriti, ali glasnost izpuha presega zakonsko dovoljeno mejo. Veliko zanimanja pa je bilo tudi za novi laserski merilnik z video zapisom, ki poleg meritev hitrosti omogoča tudi meritve razdalje med vozili. Tega smo v policiji začeli uporabljati lani.

IMG 6054

Kriminalist je mladim obiskovalcem predstavil vzorce prepovedanih drog in jih podučil o nevarnostih uživanja mamil. Ogledali so si lahko tudi različne pripomočke, ki jih nepridipravi uporabljajo za vlome v vozila in stanovanja. Kriminalistični tehnik pa je pokazal, kako poteka ogled kraja kaznivega dejanja in kako se zbirajo morebitni dokazi.

IMG 6337

Ljubitelji živali so tudi tokrat lahko spoznali naše zveste pomočnike - policijske konje in službene pse. Številni pa so svoje motoristične spretnosti lahko preizkusili na simulatorju vožnje z motornim kolesom.

IMG 6329

Vsak dan so lahko obiskovalci spoznavali tudi vrhunske športnike, zaposlene v policiji. V torek sta se predstavila smučarski skakalec Jernej Damjan in judoist Andraž Jereb, v sredo gimnastičar Mitja Petkovšek in kanuist Benjamin Savšek, v četrtek pa smučarski skakalec Peter Prevc in veslač Matej Rojec.

IMG 6214

IMG 6038

Z občasnimi nastopi je mimoidoče z vrhunsko glasbo razveseljeval tudi sekstet Policijskega orkestra, ki vsakič znova preseneti z zanimivim repertoarjem in obiskovalcem pričara čudovito glasbeno atmosfero.

IMG 5941

Več vtisov s 15. Študentske arene ...