Sorodne objave

 

Ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar in v. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank se 3. in 4. novembra 2014 v Monaku udeležujeta zasedanja ministrov, pristojnih za Nacionalne centralne biroje Interpola držav članic Mednarodne organizacije kriminalistične policije, ki je organizirano v okviru 83. zasedanja generalne skupščine Interpola.

Podium81377

Salle42361

Ministri se bodo na ministrskem srečanju posvetili pregledu razvoja in širitve organiziranega policijskega sodelovanja s poudarkom na boju proti mednarodnemu organiziranemu kriminalu. Prav tako bodo iskali rešitve za premostitev ovir pri nacionalnem in mednarodnem sodelovanju policij, se seznanili s sodobnimi grožnjami in izzivi policijskega sodelovanja ter s prednostmi sodelovanja z javnim in zasebnim sektorjem. 

20141103 170935

Naslednji dnevi zasedanja generalne skupščine Interpola, ki se je bodo udeležili predstavniki slovenske policije z Marjanom Fankom na čelu delegacije, pa bodo posvečeni poglobljenim razpravam na zgoraj omenjene teme, na katerih bodo sodelovali govorniki z mednarodnim slovesom, visoki predstavniki policij in specialisti različnih področij.

DSCN0712

Notranja ministrica mag. Vesna Györkös Žnidar in v. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank sta se srečala s predsednico Interpola Mireille Ballestrazzi, vodjo sodne policije Francije.


Letošnje zasedanje generalne skupščine je edinstven zgodovinski dogodek, saj obeležuje 100 let policijskega sodelovanja in poteka v istem kraju, kjer se je leta 1914 porodila ideja o mednarodni policijski organizaciji. Interpol je danes s 190 državami članicami najstarejša in največja mednarodna policijska organizacija.

DSCN0699