Sorodne objave

 

Danes, 19. januarja 2015, je Smučarski center Pohorje "zasedlo" prvih 250 petošolcev, ki bodo v okviru projekta Šolar na smuči brezplačno pilili svoje smučarsko znanje.

IMG 3463m10 FIS pravil

Več preventivnih nasvetov za varno smučanje

Nasveti za otroke

Pobarvanka za otroke


Skupno bo na petih slovenskih smučiščih v tem tednu smučalo skoraj 2.400 otrok. Ker z boljšim znanjem smučanja prispevamo k večji varnosti na smučiščih, smo akcijo podprli tudi v policiji. Preventiva se namreč začne že pri vzgoji najmlajših.

IMG 3457m

Kot je povedal Alojz Sladič iz Uprave uniformirane policije, je delež otrok, ki so udeleženi v nesrečah na smučiščih, med 10 in 20 %. Gre za otroke med 7. in 14. letom starosti. "Zato je policija brez pomisleka pristopila k projektu." Kot je še dejal Alojz Sladič, so najpogostejši vzroki za nesreče na smučiščih še vedno neprevidnost smučarjev, precenjevanje svojih sposobnosti in neobvladovanje hitrosti, pa tudi nespoštovanje 10 FIS pravil."

AlojzSladic

Zvočni posnetek izjave Alojza Sladiča iz Uprave uniformirane policije (mp3) 


Mladi smučarji bodo že jutri zasedli snežne površine na Rogli, potem pa še v Cerknem, na Krvavcu in Kranjski Gori. Na vseh smučiščih bodo prisotni tudi policisti smučarji, ki bodo zagotavljali večjo varnost na smučiščih in osveščali udeležence o skrbi za varnost.

RomanSturm

 Zvočni posnetek izjave Romana Šturma iz Smučarske zveze Slovenije (mp3) 


Pobudniki projekta, ki bo več kot 1.300 otrokom omogočil, da prvič obujejo smučarske čevlje, so Združenje slovenskih žičničarjev GIZ, Olimpijski komite Slovenije, Zavod za šport Planica in Smučarska zveza Slovenije. 

IztokTomsic

Zvočni posnetek izjave Iztoka Tomšiča iz Smučarskega kluba Branik (mp3) 


Smučanje bo lahko veselo in varno le, če bomo uporabniki smučišč dovolj ozaveščeni, obzirni do drugih, previdni in odgovorni. Poznati moramo mednarodno veljavna vedenjska pravila in jih dosledno upoštevati. Spoštujmo tudi opozorila, odredbe in navodila nadzornikov, policistov in drugih oseb, ki skrbijo za varnost na smučišču.

IMG 3472m