Sorodne objave

 

Policisti Letalske policijske enote Uprave za policijske specialnosti so v soboto, 16. junija 2012, sodelovali v prikazni vaji helikopterskega gorskega reševanja. Vaja je potekala v Kranjski Gori v okviru osrednje proslave ob 100. obletnici organiziranega gorskega reševanja.

054 zm

 Pripadniki Letalske policijske enote so pionirji gorskega helikopterskega reševanja v Sloveniji.


Prikazali so delo gorskih reševalcev pri reševanju v gorah in drugih težko dostopnih terenih s pomočjo helikopterja. Hkrati je bila prikazana usklajenost reševalnega moštva in posadk helikopterjev pri reševanju s pomočjo helikopterja.

S policijskim helikopterjem so prikazali spust reševalca letalca in vodnika reševalnega psa z elektromotornim vitlom iz helikopterja na tla, spust zdravnika iz helikopterja z elektromotornim vitlom na tla, dvig zdravnika v helikopter ter dvig reševalca letalca in navideznega ponesrečenca v trikotnem sedežu v helikopter.

Poudarek prikaza je bil na pravilnem in za vse sodelujoče varnem gibanju ob in v helikopterju, pravilni izvedbi postopkov ter uporabi tehničnih pripomočkov za delo s helikopterjem.