Sorodne objave

 

V okviru razpisa Varno na kolesu je strokovna komisija zasedala že drugič ter ocenila prispele izdelke 2. sklopa, ki je tokrat potekal na temo kolesarja in njegove opreme.

Učenke in učenci iz kar 65 osnovnih šol, ki se letos pripravljajo na kolesarski izpit, so tokrat pod drobnogled vzeli kolesarsko čelado ter jo s poljubno likovno tehniko tudi poskušali predstaviti.

attt9el1

Razpis Varno na kolesu v tem šolskem letu poteka že tretje leto zapored.


Kaj so šolarji ustvarjali v 2. sklopu?

Cilj tega sklopa je bil, da učenke in učenci obnovijo znanje o opremi kolesa kakor tudi kolesarja. Posebna pozornost je bila nato namenjena kolesarski čeladi, kot obvezni opremi otrok do 14. leta starosti ter seveda priporočljivem delu opreme za prav vse kolesarje.

Izdelki02

Strokovna komisija v sestavi Mateja Markl (AVP), Matjaž Leskovar, (Policija), Aleš Kalan (KZS), Vanda Bernetič (družba BTC), Gorazd Penko (KD Rog), Ana Grobler (magistrica umetnosti) ter Bojan Žibert (družba Butan plin) je lahko tudi tokrat lahko videla izjemno zanimive, pisane in domiselne kolesarske čelade, ki so nastale.

Šole so tako lahko pridobile do 70 točk ter dodatnih 35, v kolikor bi jim vsi člani komisije podelili tudi maksimalno število dodatnih točk.

attefd05

V teku je tako še zadnji sklop, poimenovan Naj kolesarski izlet, ki se zaključi 20. marca. Do takrat pa je tudi čas za izdelavo kolesa, kar je ena od dodatnih aktivnosti v okviru razpisa. V mesecu aprilu se bomo tako s sodelujočimi šolami srečali na pet regionalnih, v maju pa z najboljšimi še na veliki zaključni prireditvi. 

Nosilec razpisa je družba Butan plin, ki se ji tudi letos pridružujejo številni partnerji, med drugim tudi Policija, Javna agencija RS za varnost prometa, Kolesarska zveza Slovenije itd. 

Vabljeni, da potek razpisa spremljate nas tudi na spletni strani ter Facebook profilu Varno na kolesu.