Sorodne objave

 

S 1. marcem 2015 je funkcijo direktorja Uprave kriminalistične policije prevzel mag. Branko Japelj.

Branko Japelj, rojen 1966 v Ljubljani, se je leta 1981 vpisal na takratno Kadetsko šolo za miličnike. Po uspešno zaključenem šolanju leta 1985 je začel delati kot pripravnik na Postaji milice Logatec, že naslednje leto nadaljeval kot vodja patrulje na Postaji prometne policije Ljubljana, leta 1991 pa postal v. d. namestnika komandirja Policijske postaje Ribnica.

Japelj 600x

Med letoma 1992 in 1998 je delal kot pomočnik komandirja, leta 1998 pa za skoraj tri leta kot komandir Policijske postaje Ljubljana Bežigrad prevzel vodenje postaje. Leta 2001 je postal komandir Policijske postaje Ljubljana Center, ki jo je vodil do leta 2006, ko je za sedem let prevzel vodenje Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana. Leta 2013 je postal pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi.

V svoji karieri je bil več let tudi pripadnik Posebne policijske enote, nazadnje kot poveljnik voda.

Več let je kot predavatelj sodeloval pri izvajanju predmeta Splošne policijske naloge na Višji policijski šoli, številnim študentom pa je bil tudi mentor pri izdelavi diplomske naloge. Kot izvajalec je sodeloval pri številnih usposabljanjih v policiji, sam pa se je udeležil več usposabljanj v tujini. Branko Japelj je tudi član Upravnega odbora Društva kriminalistov Slovenije.

Za svoje delo v policiji je prejel več pisnih pohval za dosežene uspehe pri delu, leta 1998 Bronasti znak policije za pomemben uspeh pri zagotavljanju varnosti, leta 2003 Srebrni znak policije za pomembne uspehe pri zagotavljanju varnosti in leta 2009 Zlati ščit policije za dolgoletne razvojno raziskovalne projekte v policiji.