Sorodne objave

 

Minuli vikend je postregel z napetimi zadnjimi tekmami za svetovni pokal v smučarskih skokih in alpskem smučanju.

Peter Prevc, zaposlen v policiji, je že drugo leto zapored osvojil mali kristalni globus v poletih, v boju za veliki kristalni globus pa mu je zmanjkala le ena sama točka.

Prevc

Skupni zmagovalec svetovnega pokala v smučarskih skokih je postal Nemec Severin Freud, s katerim sta imela enako število doseženih 1729 točk. Pravila določajo, da je ob izenačitvi točk dobitnik velikega kristalnega globusa tisti, ki je v sezoni osvojil več posamičnih zmag (Freud 9, Prevc 3). Odločilno vlogo za Prevčevo osvojitev najbolj prestižne lovorike je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Planici imel Jurij Tepeš, prav tako zaposlen v policiji. Skočil je najdlje, osvojil 1. mesto in Prevca prikrajšal za 20 točk v boju s Freudom. Tepeš je tako v skupni razvrstitvi poletov osvojil zavidljivo 3. mesto in se na stopničkah pridružil zmagovalcu Prevcu.

Tepes

Napet boj za veliki kristalni globus je isti vikend potekal tudi v Meribelu, Francija. Na zadnjih tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske sta se za osvojitev zmage v skupnem seštevku merili Tina Maze, zaposlena v policiji, in Avstrijka Anna Fenninger. Zadnja tekma za svetovni pokal v veleslalomu je odločala o osvojitvi vrha svetovnega seštevka, na kateri je Fenningerjeva dosegla 1., Mazejeva pa 3. mesto. Tako je Anna Fenninger postala dobitnica velikega kristalnega globusa, Tina Maze pa je v svoji izjemni sezoni osvojila odlično drugo mesto v skupnem seštevku.

Tina

Iskrene čestitke za vrhunsko tekmovalno sezono in izjemne dosežke, ki krojijo slovensko športno zgodovino!
 

Foto: Matej Družnik, Delo in Siol