Sorodne objave

 

V včerajšnjem maratonu nadzora hitrosti so policisti ugotovili 1.225 prekoračitev hitrosti.

Zvočni posnetek izjave Roberta Vehovca, predstavnika Sektorja prometne policije (mp3) 


Z zadovoljstvom ugotavljamo, da je velika večina voznikov pozitivno sprejela aktivnosti, ki jih je policija izvajala včeraj, 16. aprila, v t. i. maratonu nadzora hitrosti, katerega namen je bil umirjanje prometa. Velika večina voznikov je hitrost dodatno prilagodila in tudi zaradi tega policisti včeraj niso obravnavali nobene tragične prometne nesreče.

V včerajšnjem nadzoru so policisti ugotovili 1.225 prekoračitev hitrosti, v 768 primerih so bili vozniki obravnavani na kraju ustavitve, 457 lastnikov motornih vozil pa lahko pričakuje, da bodo v naslednjih dneh po pošti prejeli obvestilo o ugotovljeni prekoračitvi hitrosti oziroma plačilni nalog. Večino kršitev so policisti ugotovili v naseljih (640), 102 kršitvi sta bili ugotovljeni na cestah izven naselja, 483 kršitev pa so policisti ugotovili na avtocestah.

Kljub opozorilom in odmevnosti, ki jo je bil tokratni poostren nadzor deležen v medijih, so posamezni vozniki prekoračili hitrost preko vseh razumnih meja. Tako so policisti na primorski avtocesti ugotovili dve večji prekoračitvi hitrosti (eden izmed voznikov je vozil z 248 km/h, drugi pa 200 km/h), na pomurski avtocesti, kjer je hitrost omejena na 110 km/h, pa so policisti izmerili prav tako nadpovprečno veliko hitrost, kar 185 km/h.

Vseevropski poostren nadzor hitrosti poteka naprej vse do nedelje, 19. aprila.


Vozite previdno in upoštevajte cestnoprometne predpise!