Sorodne objave

 

V prekrasni stavbi Slovenske filharmonije na Kongresnem trgu sredi Ljubljane so se včeraj zvečer, 22. aprila, razlegli uvodni takti živahne koračnice Edwarda Elgarja. Skoraj polna dvorana je lahko prisluhnila gala koncertu Policijskega orkestra, ki tudi tokrat ni razočaral svoje publike.

Fotografija4

Tokrat smo pihali policisti!


Policijski orkester se je pod taktirko karizmatičnega dirigenta Nejca Bečana, ki je mesto umetniškega vodje orkestra slovenske policije zasedel šele lani, ponovno več kot izkazal. Sinočnjim poslušalcem je v izjemno akustični dvorani Marjana Kozine pričaral čudovito glasbeno doživetje, ki sta ga s svojo nadarjenostjo, mladostjo in svežino lepo dopolnila gostujoča solista: pevka Anja Werber in pihalec Jernej Oberžan. Pester spored je obsegal vse od klasičnih skladb za pihalne orkestre do priljubljenih zimzelenih slovenskih popevk, strastnih ritmov tanga in drugih, tudi sodobnih mojstrovin. Le v drugem delu programa je prišlo do manjših sprememb zaradi odsotnosti solista Matjaža Mraka, ki je na žalost zbolel.

Fotografija3

Solistka, mlada Anja Werber, je na odru uživala v družbi orkestra (na fotografiji). Trenutno zaključuje študij džez petja na Dunaju, doslej pa je že nastopala s številnimi big bandi in glasbenimi zasedbami, pela na glasbenih festivalih in sodelovala pri različnih interdisciplinarnih projektih.


Kot solist na helikonu (vrsti tube) se je predstavil Jernej Oberžan, ki se lahko kljub svoji mladosti pohvali z  izjemno glasbeno izobrazbo in mnogimi prestižnimi nastopi tako doma kot v tujini. Med drugim je s tovarno glasbil Melton sodeloval pri razvoju družine helikonov.  Koncert je lepo povezovala Milena Trbulin, sicer predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Celje.

Fotografija6

Ob zaključku so obiskovalci orkester še večkrat priklicali na oder. Vsem, ki ste ga prišli poslušat, se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo! Z izkupičkom od prodanih vstopnic bomo namreč lahko vsaj malo olajšali delovanje orkestra, ki se je zaradi velikega primanjkljaja v proračunu policije znašel v precejšnji finančni stiski.

 ***

Policijski orkester se ponaša z bogato tradicijo, deluje namreč že 67 let, in slovesom vrhunske slovenske pihalne zasedbe. Na njegovem repertoarju so dela klasične, filmske, zabavne glasbe in džeza, odlomki iz oper in baletov, kantate in muzikali, priredbe popevk idr.

Več o orkestru si lahko preberete v koncertnem listu  ali na spletni strani policije: Policijski orkester