Sorodne objave

 

V Vadbenem centru Gotenica in v Tacnu, na odbojkarskih igriščih na mivki v Klečah in na zaprtem strelišču na Dolenjski cesti, vse troje v Ljubljani, so včeraj in danes, 28. in 29. maja 2015, potekale 13. Policijske igre, ki so največja športna in družabna prireditev v slovenski policiji, skupaj z Letnim preizkusom usposobljenosti policistov.

Sočasno s tem dogodkom je potekalo tudi srečanje vodstva policije in notranjega ministrstva z vrhunskimi športnicami in vrhunskimi športniki.

Tekmovalke in tekmovalci, ki jih je bilo letos 459 iz 15 ekip, so se pomerili v ju-jitsu (prikazovanju tehnik), praktičnem postopku, policijskem mnogoboju in policijskem situacijsko-taktičnem streljanju ter v streljanju z zračno puško. V program smo uvrstili tudi dejavnosti, ki so namenjene predvsem krepitvi medsebojnih odnosov, kot so šah, odbojka na mivki in nogomet. Skratka, bilo je pestro.

DSC 0453 DSC 3473
DSC 3972 DSC 0797
 X3A3175  X3A2771
FR8B2522  X3A3073
 X3A3272  DSC0925


Tekmovalke in tekmovalci so bili iz ekip policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave, že peto leto zapored pa je imelo svojo ekipo tudi Ministrstvo za notranje zadeve.
 

V prikazu ju-jitsu tehnik se je letos pomerilo 14 tekmovalcev iz štirih ekip. Najboljši posameznik je bil Dejan Kink iz Policijske uprave Novo mesto; iz iste uprave je bila tudi najboljša ekipa.

V praktičnem postopku je tekmovalo sedem ekip. Najboljša je bila ekipa Policijske uprave Celje.

V policijskem mnogoboju se je pomerilo osem ekip in posamezniki, skupaj 81 tekmovalk in tekmovalcev. V ekipni razvrstitvi je prvo mesto zasedla Uprava za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi. Med moškimi je bil najboljši Boris Fluher iz UPS GPU, najboljša predstavnica nežnejšega spola pa je bila Alenka Radej, prav tako iz UPS GPU.

V policijskem situacijsko-taktičnem streljanju se je letos pomerilo 12 ekip. Najhitrejša in najbolj precizna je bila ekipa PU Novo mesto.

Z zračno puško je streljalo 20 tekmovalk in 35 tekmovalcev iz sedmih ekip. Najboljša predstavnica nežnejšega spola je bila Tina Zver Vlaj iz PU Murska Sobota; iz te policijske uprave je tudi najboljša ženska ekipa. Med moškimi je bil najboljši Sašo Korbar iz ekipe Ministrstva za notranje zadeve, med moškimi ekipami pa ekipa UPS GPU. Slednja ekipa je bila tudi najboljša v generalni razvrstitvi v streljanju z zračno puško.

V šahovskih dvojicah se je pomerilo 39 šahistov iz 11 ekip, najboljši med njimi je bil Andrej Kuhar iz PU Novo mesto. Najboljša ekipa je bila ekipa Policijske uprave Maribor.

V nogometu je letos sodelovalo 10 ekip, najboljša pa je bila ekipa PU Ljubljana.

 DSC0198

V generalni razvrstitvi si je tretje mesto priborila Policijska uprava Ljubljana, na drugem mestu je Uprava za policijske specialnosti, absolutni zmagovalec pa je Policijska uprava Novo mesto.


Najboljšim tekmovalkam in tekmovalcem ter ekipam smo podelili diplome, medalje in pokale. V Vadbenem centru Gotenica jih je najboljšim prvi tekmovalni dan podelil direktor Policijske akademije Danijel Žibret, drugi tekmovalni dan pa njegov pomočnik Martin Jazbec; v Tacnu, Ljubljana, pa prvi tekmovalni dan vodja Centra za izpopolnjevanje in usposabljanje v Policijski akademiji Damjan Žagar, drugi tekmovalni dan pa direktor Policijske akademije Danijel Žibret skupaj z direktorjem Policijske uprave Novo mesto Janezom Ogulinom. 13. Policijske igre skupaj z Letnim preizkusom usposobljenosti policistov so se s tem zaključile.


Vsem tekmovalkam in tekmovalcem hvala za sodelovanje, prejemnikom priznanj pa iskrene čestitke!