Sorodne objave

 

Med 7. in 20. septembrom 2015 smo policisti po vsej Sloveniji preverjali, ali med vožnjo uporabljate varnostni pas. V tem obdobju smo ugotovili 3343 kršitev neuporabe varnostnega pasu in 142 kršitev neuporabe zadrževalnih sistemov pri otrocih. Policisti so v 489 primerih izrekli tudi opozorila.

Policisti smo v tem času preverjali uporabo varnostnega pasu pri voznikih in sopotnikih na sprednjih in zadnjih sedežih ter pravilno uporabo zadrževalnih sistemov med vožnjo.

Preventivna akcija je bila usklajena tudi z evropsko akcijo Seatbelt in je sočasno potekala v več evropskih državah. Glavni cilj tovrstnih akcij je povečati uporabo varnostnega pasu tako pri voznikih kot ostalih sopotnikih in zmanjšati število mrtvih in hudo telesno poškodovanih v prometnih nesrečah. Varnostni pas je namreč še vedno najpomembnejša varnostna naprava v vozilu, s katero lahko v veliko primerih preprečimo najhujše posledice. Strokovnjaki so namreč ugotovili, da bi bilo med vozniki in potniki v avtomobilih 40 % manj žrtev, če bi vsi uporabljali varnostne pasove.
    

Varnostni pas - pripni svoje življenje!

IMG 2638