Sorodne objave

 

Fotografska razstava je del dvoletne nacionalne kampanje proti nasilju nad ženskami Vesna - živeti življenje brez nasilja, v kateri sodeluje tudi policija. Razstava bo v Policijski akademiji gostovala do konca oktobra.

IMG 3173

Raziskave kažejo, da je nasilje nad ženskami izjemno razširjen pojav. V Sloveniji je psihično nasilje izkusila vsaka druga ženska, medtem ko vsaka peta doživlja fizično nasilje. V Evropi vsak dan umre 7 žensk za posledicami nasilja v družini, ki ga povzroča moški storilec. Dom tako še vedno ostaja najbolj nevarno mesto za ženske in očitno intimni partner ostaja najhujši sovražnik. Sodobne družbe si izjemno prizadevajo zajeziti ta pereči družbeni problem, in sicer z zagotavljanjem enakosti žensk in moških ter sistematičnim osveščanjem. Zato je projekt Vesna zasnovan kot ciljno usmerjena dveletna nacionalna kampanja, ki opozarja na problematiko nasilja nad ženskami.

Glavni cilji projekta Vesna - živeti življenje brez nasilja so:
  • sistematično osveščanje žensk vseh starosti (dekleta, odrasle ženske, starostnice), ki sodijo v rizično skupino potencialnih žrtev, ter jim predstaviti različne vrste pomoči in njihovo dostopnost
  • v širši javnosti dvigniti osveščenost o problematiki nasilja v družini in nasilja nad ženskami
  • poglobiti znanje strokovnih delavcev, ki se ukvarjajo z dejanskimi in potencialnimi žrtvami nasilja

IMG 3172

Razstava bo v Policijski akademiji postavljena na ogled do konca oktobra.