Sorodne objave

 

V Hotelu Brdo v Predoslju, Kranj, poteka dvodnevna mednarodna konferenca E-policist, ki se je udeležujejo strokovnjaki tako iz Slovenije kot iz več drugih evropskih držav. Tema so mobilne rešitve in projekt slovenske policije. E-policist je ena med njimi.

Namen projekta E-policist je pospešiti postopke, razbremeniti policiste administrativnih bremen in tako povečati njihovo prisotnost na terenu. E-policist poleg hitrega preverjanja podatkov v evidencah omogoča predvsem popolno izvedbo postopka, tako za prometne prekrške kot tudi preiskave kaznivih dejanj, obravnave prekrškov zoper javni red in mir itd.

IMG 3864

E-policist je nastal kot posledica uspešnega pilotskega projekta in kot odgovor na prizadevanja, da bi čim bolje zadovoljili pravico in potrebo ljudi po varnosti. Večja prisotnost in vidnost policistov namreč delujeta preventivno, v okolju pa ustvarjata tudi večji občutek varnosti.

Z namenom, da bi policiste razbremenili administrativnega in pisarniškega dela ter jim tako omogočili večjo prisotnost na terenu, v policiji že od leta 2009 poteka projekt zmanjševanja administrativnih ovir, projekt E-policist pa je zagotovo najpomembnejši ukrep s področja odprave administrativnih bremen.

Projekt E-policist je delno financiran s pomočjo sredstev evropskega socialnega sklada (ESS) za obdobje 2007-2013 in bo zaključen konec novembra 2015.

IMG 3785

 Na današnjem odprtju so zbrane nagovorili namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, direktor Urada za informatiko in telekomunikacije na Generalni policijski upravi mag. Andrej Bračko, vodja delovne skupine e-MOBIDIG (Mobile identification interoperability group) Frank Smith iz Velike Britanije in vodja krovne skupine ENLETS (European Network of Law Enforcement Technology Services) Pat Padding iz Nizozemske.

Zvočni posnetek izjave mag. Tatjane Bobnar (mp3)  

IMG 3786

Zvočni posnetek izjave Pat PaddingaZvočni posnetek izjave Pat Paddinga (v angleščini) (mp3)  

epolicist skupinska Več informacij o projektu: E-policist bo olajšal in skrajšal policijske postopke na terenu (sporočilo za javnost, 16. april 2015)