Sorodne objave

 

Na območju Policijske uprave Maribor svoje naloge že opravlja 6 avstrijskih, 20 slovaških, 20 madžarskih in 5 francoskih kolegov. Danes smo v sprejemnem centru v Gruškovju pozdravili še 20 latvijskih in dodatnih 7 avstrijskih policistov, ki bodo nudili pomoč slovenskim ter tujim policistom pri delu z migracijami.

PB110966

Latvijske in avstrijske kolege sta na Postaji mejne policije Gruškovje v imenu Policijske uprave Maribor pozdravila pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik in vodja Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor Branko Viher. Predstavil jim je slovenska policista, ki bosta koordinirala njihovo delo. To sta Bojan Gregorič in Mirko Skuhala, oba pomočnika komandirja Postaje mejne policije Gruškovje.

PB110964

Zvočni zapis izjave Branka Vihra, vodje Sektorja uniformirane policije PU Maribor (mp3) 


Aleksander Mali, Egidij Glavič in Grega Novak, višji policijski inšpektorji iz Policijske akademije, ter Bojan Gregorič so tujim kolegom predstavili trenutno situacijo v naši državi, še posebej stanje na področju migracij na območju Policijske uprave Maribor, pričakovanja o tuji pomoči, pravno osnovo za delo tujih policistov (Prümski sklep), policijska pooblastila, uporabo prisilnih sredstev ter delovanje mejne policije. Tuje kolege so seznanili tudi z njihovimi zadolžitvami, ki jih bodo opravljali na območju PU Maribor.

Po zaključku predstavitve so se latvijski kolegi srečali še s predstavniki medijev in si ogledali sprejemni center v Gruškovju.


Zvočni zapis izjave Edgarsa Perijsa, vodja latvijskega kontingenta (mp3) 

PB110967

DSC 5975

 V Sloveniji so sicer tudi že litvanski policisti, ki s slovenskimi odlično sodelujejo.