Sorodne objave

 

Pet pripadnikov francoske nacionalne policije, ki so med 9. in 29. novembrom 2015 opravljali svoje naloge v sprejemnem centru v Gruškovju, je zakjučilo z delom v Sloveniji.

Med delom jih je obiskal tudi francoski policijski ataše Pierre Couve iz francoskega veleposlaništva na Dunaju, ki je zadolžen tudi za Slovenijo.

P1050702 2

Poleg pripadnikov francoskega policijskega kontingenta so na fotografiji tudi pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik (skrajno levo), ob njem francoski policijski ataše Piere Couve, skrajno desno pa koordinator dela s tujimi policisti Bojan Gregorič, sicer pomočnik komandirja na Postaji mejne policije Gruškovje.


Ko smo se slovenski policisti ob množičnem prihajanju beguncev in migrantov v Zahodno Evropo preko naše države spoprijeli s tem izzivom, so nam v duhu evropskega sodelovanja, povezovanja, zaščite schengenskega območja in skupnega varnostnega območja na pomoč priskočili tudi francoski policisti. Želimo si, da francoskim kolegom v spominu na našo domovino ne bodo ostale samo žalostne zgodbe, povezane z begunci in migranti, ampak, da so domov odnesli tudi pozitivne vtise o lepotah naše dežele in prijetnih ter gostoljubnih ljudeh.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi