Služba za evropska sredstva Ministrstva za notranje zadeve vabi na informacijski dogodek z naslovom Skladi na področju notranjih zadev - zaključek programov SOLID in začetek izvajanja Sklada za azil, migracije in vključevanje (AMIF) ter Sklada za notranjo varnost (ISF). V okviru dogodka, ki bo v petek, 11. decembra 2015, bodo potekale tudi praktične delavnice. Vabljeni!

Dogodek in praktične delavnice so namenjene vsem, ki v programskem obdobju 2014–2020 sodelujejo pri pripravi in izvajanju projektov skladov, kot tudi širši zainteresirani javnosti (NVO).

Dogodek bo potekal 11. decembra 2015 v konferenčni dvorani Ministrstva za kulturo (Maistrova ulica 10 v Ljubljani), s pričetkom ob 9. uri.

Prosimo za predhodno prijavo zaradi priprave gradiva, najkasneje do 9. decembra 2015, na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Program dogodka 


Gre za vsakoletni dogodek odgovornega organa (MNZ), ki je izveden v skladu z zahtevami Evropske komisije glede informiranja in obveščanja javnosti ter izvedbe načela partnerstva.

Program vključuje povzetek zaključka programov SOLID za obdobje 2007–2013, predstavitev projekta dobre prakse Javnega zavoda Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana, potek izvajanja skladov AMIF in ISF ter v okviru te vsebine predstavitev vseh ključnih dokumentov. Ti dokumenti so: Nacionalna programa AMIF in ISF ter Akcijski načrt za črpanje sredstev Sklada za azil, migracije in vključevanje ter Sklada za notranjo varnost; Sistem upravljanja in nadzora skladov Sklada za azil, migracije in vključevanje in Sklada za notranjo varnost; Nacionalna pravila o upravičenih stroških Sklada za azil, migracije in vključevanje ter Sklada za notranjo varnost za obdobje 2014-2020; Priročnik za izvajanje Sklada za azil, migracije in vključevanje ter Sklada za notranjo varnost.

V drugem delu dogodka bodo izvedene štiri praktične delavnice, in sicer prva o pripravi prijave projekta, druga o uveljavljanju stroškov dela, tretja in četrta bosta naslavljali pripravo zahtevkov za izplačilo (za NVO) in priprava zahtevkov za povračilo (za osebe javnega prava). Praktične delavnice predvidevajo delo v skupinah.

 

Vljudno vabljeni!


Sklad za notranjo varnost in Sklad za azil, migracije in vključevanje

Črpanje evropskih sredstev