Sorodne objave

 

Ataše za notranjo varnost Francoskega veleposlaništva v Sloveniji Dominique Fuchs je 22. aprila obiskal Oddelek za šolanje službenih psov.

Gosta sta sprejela vodja oddelka Marko Medvešek in glavni koordinator za področje dela službenih psov in policijske konjenice v slovenski policiji Adil Huselja.

DSCF3031

Marko Medvešek je predstavil organiziranost in delo Oddelka za šolanje službenih psov, ki organizacijsko spada pod Policijsko akademijo. V oddelku skrbijo za vse oblike usposabljanj kandidatov in vodnikov službenih psov ter šolanja psov za opravljanje policijskih nalog. Poleg tega je francoskemu kolegu razkazal tudi prostore, v katerih so nameščeni službeni psi, veterinarsko ambulanto in ostale prostore, ki jih inštruktorji uporabljajo za svoje delo s tečajniki in službenimi psi.

DSCF3034

Po ogledu prostorov in foto-dokumentarne razstave, ki je bila posebej pripravljena za lanskoletno praznovanje 60. obletnice šolanja službenih psov v slovenski policiji, si je gost ogledal tudi kratek prikaz dela s službenimi psi, kjer so inštruktorji s psi, ki so še v fazi šolanja, prikazali osnovne vaje poslušnosti ter obrambe z in brez nagobčnika.

DSCF3038 1

Poleg predstavitve področja usposabljanja se je gost seznanil tudi z organizacijo dela na državni, regijski in lokalni ravni ter sistemskimi ukrepi, ki so v zadnjih desetih letih bistveno izboljšali razmere za delo na tem področju. Predstavnika policije sta s francoskim kolegom delila tudi vtise z nedavnega službenega obiska v Franciji, kjer sta obiskala policijske enote, ki opravljajo delo s službenimi psi.

DSCF3042

V zaključnem delu obiska so se skupaj s pomočnikom direktorja Policijske akademije Zdenkom Renkom pogovorili o možnostih nadaljnjega sodelovanja tako na področju dela vodnikov službenih psov kot pri ostalih programih usposabljanja, ki že potekajo na Policijski akademiji. Ob zaključku so ugotovili, da slovensko-francosko sodelovanje poteka dobro, kar bodo zagotovo izkoristili za nadaljnjo izmenjavo znanj in izkušenj s področja policijskega dela.

Več o delu s službenimi psi v slovenski policiji