Sorodne objave

 

Dvajset slovaških policistov, ki so med 5. novembrom in 21. decembrom 2015 opravljali svoje naloge v sprejemnem centru Gruškovje in Središče ob Dravi ter na policijskih postajah Podlehnik, Gorišnica in Ormož, je zaključilo z delom v Sloveniji.

332

Pripadniki slovaškega policijskega kontingenta ter (na sredini) vodja Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor Branko Viher in koordinator dela s tujimi policisti Mirko Skuhala, sicer pomočnik komandirja na Postaji mejne policije Gruškovje

 

Ko smo se slovenski policisti soočili z množičnim prihodom migrantov v Zahodno Evropo preko naše države, so nam v duhu evropskega sodelovanja, povezovanja, zaščite schengenskega in skupnega varnostnega območja na pomoč priskočili tudi slovaški policisti. Njihova pomoč je bila dobrodošla, saj so razbremenili slovenske policiste, obenem pa smo s slovaškimi kolegi lahko izmenjali operativne izkušnje. 

Sodelovanje s slovaškimi policisti je bilo zelo dobro, želimo pa si, da jim v spominu na Slovenijo ne bi ostale samo žalostne zgodbe, povezane z begunci in migranti, ampak, da bi domov odnesli tudi pozitivne vtise o lepotah naše dežele in prijetnih ter gostoljubnih ljudeh.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi