Sorodne objave

 

"Biti za en dan specialc," je odgovoril 24-letni Jan Prašnikar iz Domžal na vprašanje, kaj je njegova želja. Na podlagi intervjuja z njim, ki smo ga zasledili objavljenega v enem od dnevnih časopisov ob svetovnem dnevu downovega sindroma, smo se odločili, da mu željo uresničimo in ga za en dan vzamemo medse.

Skupaj z njegovimi šestimi sošolci in prijatelji smo ga 6. maja 2016 odpeljali na ogled prostorov in opreme Specialne enote v Ljubljani in Letalske policijske enote na Zgornjem Brniku.

V Specialni enoti so si najprej ogledali predstavitveni film te enote. Vmes smo Jana oblekli v maskirno obleko in mu pobarvali še vidne dele kože. Nato so se vsi skupaj odpravili na ogled vadbe dveh pripadnikov Specialne enote v njihovo borilnico in se v 'pretepu' z njima nekateri tudi preizkusili, tudi Jan. Sledil je ogled druge opreme, kmalu za tem pa odhod na Letalsko policijsko enoto.

Na Zgornjem Brniku so se srečali tako s policisti piloti kot s tehniki letalci. Podrobno so si ogledali vse helikopterje, ugotavljali, ali poznajo vse glavne sestavne dele, in se usedli vanj.

Ob koncu obiska so bili navdušeni. Jan je rekel, da je užival, ter se zahvalil za izpolnjene sanje.

Njihovo doživetje smo ujeli v foto objektiv.