Sorodne objave

 

V soboto, 30. julija 2016, bo zaradi slovesnosti pri Ruski kapelici na območju Gorenjske in Ljubljane oviran promet. Zato svetujemo, da na območju Gorenjske in Ljubljane 30. julija ne načrtujete potovanj oz. se pravočasno pripravite in prilagodite svojo udeležbo v prometu.

Dars letak 30072016 slo

DOPOLNITEV OBVESTILA!

Udeležence v prometu ponovno opozarjamo, da bo 30. julija 2016 oviran promet na območju Gorenjske in Ljubljane (dopolnitev objavljena 22. julija 2016) 

DARS: Izognite se zastojem na gorenjski avtocesti (v slovenščini) 

DARS: Avoid traffic congestion at the Karavanke tunnel and the A2 motorway (in English) 

01 ruska kapelicaVir fotografije: www.kranjskagora.si

Letos mineva 100 let od tragičnih dogodkov pod Vršičem, kjer je v spomin nanje postavljena Ruska kapelica.

Zaradi udeležbe visokih gostov se pripravljajo ukrepi po najvišji stopnji varovanja.


Obisk bo potekal na območju Gorenjske in Ljubljane, zato bo promet 30. julija na tem območju oviran. Pričakujemo, da bodo ceste na relacijah potovanja varovane osebe daljši ali krajši čas tudi zaprte. Lokalni promet bo sicer možen na vzporednih oz. obvoznih cestah, ki pa bodo prometno zelo obremenjene. Na omenjenem območju se predvideva tudi prepoved prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg, zato bo izdana posebna Uredba o omejitvi prometa na cestah v RS.

Voznikom, ki prihajajo iz Zahodne in Severne Evrope, svetujemo, da za pot proti Hrvaški uporabijo pot preko Italije, v obratni smeri pa pot preko Italije ali preko Ljubljane in Maribora v smeri proti Gradcu (Graz). Svetujemo, da na ta dan v načrt potovanja ne vključijo slovensko-avstrijskega predora Karavanke na avtocesti A2, saj bo 30. julija čez dan večkrat zaprt v obeh smereh.

Uporabnikom avtoceste A10 iz smeri Salzburga priporočamo, da se na razcepu pri Beljaku (Villach) usmerijo proti Italiji (A23, Trbiž/Tarvisio-Udine-Palmanova) in naprej proti Sloveniji (priporočamo avtocesto A34 Villesse-Gorizia in nato v Sloveniji H4 Vrtojba-Razdrto). Vozniki naj bodo pozorni na oznake na spremenljivi signalizaciji že pred Salzburgom.

Za tiste, ki se nameravajo vračati proti severu, svetujemo navedeno italijansko smer ali uporabo primorske avtoceste A1 preko Ljubljane (A2/A1) in naprej po A1 proti Mariboru in Gradcu. Iz smeri Dalmacije (A3) svetujemo uporabo obvoza preko hrvaške avtoceste A4, madžarske M7 in slovenske A5 do Maribora in naprej proti Avstriji. Druga možnost je uporaba dolenjske avtoceste A2 (Obrežje-Ljubljana), iz Ljubljane pa je potem možna pot proti Postojni po primorski avtocesti A1 in preko Italije proti Avstriji ali smer po vzhodni obvoznici Ljubljane (A1) proti Mariboru in Gradcu.

Zaradi cestnih zapor in povečanega prometa bo oviran tudi dostop do Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, zato potnikom in obiskovalcem svetujemo, da se na letališče ta dan odpravijo prej kot običajno.

O podrobnejših informacijah bomo domačo in tujo javnost sproti obveščali.

O zaporah cest bo obveščal tudi Prometno-informacijski center za državne ceste.


V vročini, gostem prometu in v zastojih ostanite strpni in upoštevajte cestnoprometne predpise!

Več preventivnih nasvetov: Varno v poletje na slovenskih cestah!