Sorodne objave

 

Državni sekretar na notranjem ministrstvu Andrej Špenga in vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak sta skupaj s policijskim vikarjem Janezom Novakom danes, 12. decembra 2016, sprejela plamen luči miru iz Betlehema.

Gre za dobrodelno akcija, ki poteka v Sloveniji vse od njene osamosvojitve in so jo slovenski skavti v Slovenijo iz Betlehema, preko mednarodnega sprejema na Dunaju, prinesli že šestindvajsetič, k nam pa sedmič. Plamen luči so - tokrat z geslom Brez Tebe me zebe! -prinesli predstavniki Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Zveze bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter Slovenske zamejske skavtske organizacije. Skavti so prebrali poslanico ter zapeli in zaigrali pesem ter se zahvalili za sprejem.

IMG 0847 zm

Državni sekretar Andrej Špenga je ob sprejemu plamena luči poudaril, da je v nenehnem hitenju, ko je včasih tudi 24 ur premalo za vsa vedno nujna opravila in naloge, luč miru tista blagodejna in pomirjujoča decembrska stalnica, ki hkrati nosi pomembno sporočilo. Govori nam, naj umirimo svoje misli in dejanja. Šele takrat lahko namreč resnično slišimo in razumemo sebe in ljudi, ki nas obkrožajo. Zahvalil se je skavtinjam in skavtom, da so nas tudi letos obiskali in naredili praznične dni še svetlejše.

IMG 0858 zm

Foto: SOJ MNZ

Zbrane je nagovoril tudi vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak. Spomnil je na lani izraženo željo ob tovrstnem dogodku; željo, povezano s policijo in s policijskim delom, ki se je uresničila. Nanašala se je na sprostitev migracijske situacije, ki je zelo obremenila policijo. Navezujoč na to je dejal, da je v tokratnem geslu sporočilo, da je vsak posameznik zelo pomemben. Vsak lahko ali mora dati svoj del, da bi skupaj dosegli cilj. V skladu s tem je bila tudi letošnja želja: da bi vse policistke in policiste lahko opravljali svoje delo tako, da ne bi rabili za to zastaviti svoje življenje. Skavtom se je zahvalil za simbolno dejanje, ki mogoče zgleda majhno, a ravno s tem lahko postane veliko.

Po besedah policijskega vikarja Janeza Novaka potrebujemo luč, ki ne prinaša samo svetlobe, ampak tudi toplino, kar izraža tudi letošnje geslo. Če nimamo svetlobe, nimamo topline. Potrebujemo pa jo vsi ljudje, ne samo, da jo delimo, ampak da jo tudi prejmemo. »Zdi se mi, da nam bo ta plamen luči na simbolni način pomagal, da bi tudi v teh naših medsebojnih odnosih - ne samo v teh prazničnih časih, ampak na splošno - med nami bilo veliko topline in s tem tudi veliko svetlobe,« je še dejal Novak.