Sorodne objave

 

Ponekod po Sloveniji so ceste v teh dneh zasnežene ali poledenele, zato voznike opozarjamo, naj bodo pri vožnji še posebej previdni!

Samo danes dopoldne se je na območju Policijske uprave Novo mesto zgodilo že trinajst prometnih nesreč, večinoma zaradi hitrosti, neprilagojene razmeram na vozišču. Voznikom zato svetujemo dodatno previdnost, saj so ceste predvsem na izpostavljenih delih spolzke, ponekod pa je na vozišču še vedno sneg!

Vozniki naj hitrost zmanjšajo in prilagodijo razmeram na cesti (poledici, snegu, nizkim temperaturam, slabši vidljivosti zaradi megle).

Prilagodijo naj tudi varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo pred njimi. Vozniki naj se izogibajo situacijam, v katerih bi bilo treba nenadno zavirati, vožnja skozi ovinke pa naj bo umirjena in počasnejša kot v razmerah, ko so ceste suhe.

Poskrbeti morajo še za čista stekla in dobro vidljivost v vozilu, saj je vožnja z zaledenelimi ali zarošenimi stekli nevarna, pa tudi, da se z vozila ne bodo raztresali sneg, led, voda ali druge snovi!


Več nasvetov:

Hitrost, počasneje je varneje

Nasveti za varno zimsko vožnjo

Varnostna razdalja