Sorodne objave

 

Po enakem vzoru kot slovenska policija zadnje leto napotuje na delo v Makedonijo svoje policiste, je tokrat z enakimi nalogami napotila prvo skupino policistov na ozemlje Republike Srbije. Med 18. januarjem in 17. februarjem 2017 bodo za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na srbskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije.

Tam bodo naloge opravljali policisti Dušan Fifolt iz Postaje vodnikov službenih psov Novo mesto (Policijska uprava Novo mesto), Željko Savič iz Policijske postaje Črnomelj (PU Novo mesto), Andrej Petrovič iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor (PU Maribor) in Gorazd Lipovšek iz PP Trbovlje (PU Ljubljana).

IMG 0789

 Dan pred odhodom jih je sprejel generalni direktor policije Marjan Fank. Temu dogodku in delovnemu srečanju so prisostvovali še vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi Vladimir Pocek in Roman Čoh iz istega sektorja ter Peter Skerbiš iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na GPU.


Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Zaječar (Stanica granične policije za obezbedjenje državne granice Zaječar). Slovenski policisti bodo naloge opravljali v delovni policijski uniformi in bodo uporabljali službena vozila in opremo. 

IMG 0794

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu, Italija.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi