Sorodne objave

 

Zaradi kolesarske dirke Po Sloveniji 2010 bo med 17. in 20. junijem 2010 oviran promet na posameznih relacijah na območju Slovenije. Udeleženci v cestnem prometu, upoštevajte odredbe policistov in navodila redarjev, ki bodo na teh odsekih skrbeli za varnost! Bodite strpni in, če se da, uporabite vzporedne ceste.

Višji policijski inšpektor v Sektorju prometne policije na Generalni policijski upravi Matjaž Leskovar je danes, 16. junija 2010, podrobneje predstavil potek posameznih etap kolesarske dirke in pri tem posebej opozoril na pravila, ki jih morajo upoštevati vozniki pri srečanju kolone vozil s policijskim spremstvom.

Udeležence v cestnem prometu je pozval, naj zaradi varnosti udeležencev prireditve in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila redarjev, ki bodo skrbeli za varnost in zagotavljali čim večjo pretočnost prometa. Na relacijah, kjer bo promet oviran, pa je voznike pozval k strpnosti. Če se da, je dejal, naj uporabijo vzporedne ceste.

IMG 6269

Zvočni posnetek izjave Matjaža Leskovarja (mp3) 

 

  • V četrtek, 17. junija, bo s startom 1. etape ob 12. uri v Kopru oviran promet na relaciji Koper (Ukmarjev trg, Ferrarska cesta, Ljubljanska cesta) - Črni Kal - Senožeče - Postojna - Vrhnika - Horjul - Suhi Dol - Gorenja vas - Škofja Loka - Goričane - Medvode. V Medvodah bo promet na regionalni cesti proti Jeprci oviran med 15.45 in 16.15.
  • V petek, 18. junija, bo ob 11. uri start 2. etape v Tivoliju v Ljubljani. Promet bo oviran na relaciji Ljubljana (Tivoli) - Celovška cesta - Tacen - Skaručna - Zbilje - Kranj - Naklo - Bistrica pri Tržiču - Ljubelj - Beljak (Avstrija).
  • V soboto, 19. junija, bo na Bledu start 3. etape. Start bo ob 11.30. Promet bo oviran na relaciji Bled - Lesce -  Podbrezje -  Žeje - Naklo - Golnik - Kokrica - Cerklje na Gorenjskem - Krvavec.
  • V nedeljo, 20. junija, bo start zadnje etape, ki bo potekala na relaciji Brežice - Cerklje ob Krki - Drnovo - Brežice - Kostanjevica - Bučka - Šentjernej - Hrastje - Novo mesto. Start zadnje etape bo ob 12.30.


Kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom? (WMV format, 6,78 MB) 


Opozarjamo, da morajo vozniki upoštevati navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake policijskih vozil iz spremstva. Zoper tiste, ki ne bodo upoštevali znakov in odredb policistov, bomo policisti dosledno ukrepali.

Policijska vozila za spremstvo kolone vozil so označena z rdečimi in modrimi lučmi, uporabljajo tudi zvočne znake. Vozniki se morajo ob srečanju s takšnim vozilom takoj ustaviti in se po možnosti umakniti z vozišča, koloni pa omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z zeleno in modro lučjo. Določba velja tudi za pešce, ki se morajo umakniti z vozišča.