Sorodne objave

 

Informativni dan v Policijski akademiji je bil danes, 10. februarja 2017, v dveh terminih in ga je obiskalo skupaj nekaj čez 200 oseb. Zbrane je uvodoma pozdravil ravnatelj Višje policijske šole mag. Ivo Holc, nato pa besedo predal predstavnici kadrovske službe Sabini Bernjak, ki je predstavila pogoje in potek zaposlitve za policista vključno z aktualnim razpisom, in predstavnici Višje policijske šole Marti Mur Poklukar, ki je podrobneje predstavila višješolski študijski program za pridobitev poklica policista.

Trenutno vabimo k sodelovanju večje število kandidatov za policista.
Rok za prijavo je 3. marec 2017.

IMG 1484

Zvočni posnetek izjave ravnatelja Višje policijske šole mag. Iva Holca (mp3) 

Zvočni posnetek predstavitve predstavnice kadrovske službe Sabine Bernjak (mp3) 
o zaposlovanju v policiji, podrobneje o aktualnem razpisu za kandidate za policiste

Zvočni posnetek predstavitve predstavnice Višje policijske šole Marte Mur Poklukar (mp3)   
o višješolskem programu policist

IMG 1504

Po kratki predstavitvi v predavalnici so si obiskovalci ogledali prostore šole in sobe, kjer kandidati bivajo, ter knjižnico. Ogledali so si tudi, kako kandidati za policista, ki so trenutno na šolanju, pod vodstvom inštruktorjev urijo policijske strokovne prijeme in samoobrambo.

IMG 1538

Poleg tega so obiskovalci videli in nekateri tudi preizkusili streljanje na elektronskem strelišču, na voljo za vprašanja pa so jim bili tudi policisti iz različnih policijskih enot, ki so predstavili tako področje dela v policiji, ki ga opravljajo, kot opremo, ki jo pri tem uporabljajo. Prestavili so se policist kriminalist, policista iz Specializirane enote za nadzor državne meje, policist pripadnik Posebne policijske enote, policistka vodja policijskega okoliša, policist pripadnik Specialne enote, policistka in policist konjenik, policist vodnik službenega psa in policisti prometniki, vključno s policisti Specializirane enote za nadzor prometa.

IMG 1626

Zainteresirani za poklic policista lahko pridete na informativni dan še jutri, 11. februarja 2017, ob 9. uri.

Dobimo se na glavnem vhodu v Policijsko akademijo (naslov: Rocenska 56, Tacen, Ljubljana Šmartno) - tj. na koncu drevoreda in večjega parkirnega prostora na levi strani - od koder vas bomo pospremili na predstavitev.


Zaposlovanje in šolanje v policiji (zgibanka)  

Več o Policijski akademiji