Sorodne objave

 

Na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru je 8. marca 2017 potekala 5. Kriminalistična sreda z naslovom Pogrešane osebe.

Na srečanju so govorili o kompleksnosti iskanja pogrešanih oseb, ukrepih policije ob sprejemu prijave o pogrešani osebi, ugotavljanju identitete pogrešanih s preiskavo DNK in pomenu evidence DNK. Obiskovalci so se med drugim seznanili z modernimi pristopi v sistemu iskalno-reševalnih intervencij Gorske reševalne zveze Slovenije, delom z reševalnimi psi in izkušnjami Enote reševalnih psov Slovenije. Policisti so predstavili iskanje pogrešanih oseb s pomočjo službenega psa policije.

2b Dvorana zmanjšana

S prispevki so sodelovali:

  • izr. prof. dr. Anton Dvoršek, Fakulteta za varnostne vede UM
  • Damjan Miklič, mag., Policija
  • prof. dr. Katja Drobnič, Policija
  • Matjaž Šerkezi, Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS)
  • Tilen Škraba in psička Ilvie, Enota reševalnih psov Slovenije (ERPS)
  • Marko Medvešek in Andrej Muhvič, oba iz Policije

4 Govorci zmanjšana

Z leve: Tilen Škraba, Marko Medvešek, Andrej Muhvič, Katja Drobnič, Damjan Miklič, Anton Dvoršek, Matjaž Šerkezi


Srečanja se je udeležilo okoli 180 poslušalcev, ki so si lahko ogledali tudi praktični prikaz reševanja pogrešanih oseb. Psička Ilvie in njen vodnik Tilen Škraba (ERPS) sta namreč udeležencem srečanja prikazala način iskanja pogrešanih oseb z reševalnim psom. 

Več informacij o dogodku in predstavljenih prispevkih najdete na spletni strani Kriminalistične srede:http://www.fvv.um.si/kriminalisticna-sreda/.