Sorodne objave

 

Med 15. marcem in 14. aprilom 2017 bodo tudi štirje slovenski policisti skrbeli za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na srbskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov.

Tam bodo naloge opravljali policisti Igor Kozmelj iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto, Mirzet Šehić iz Operativno-komunikacijskega centra na Policijski upravi Ljubljana, Denis Farkaš iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Murska Sobota in Uroš Zagorc iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Celje na Policijski upravi Celje.

IMG 1950

 Dan pred odhodom jih je sprejel generalni direktor policije Marjan Fank. Temu dogodku in delovnemu srečanju so prisostvovali še vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi Vladimir Pocek in Roman Čoh iz istega sektorja ter Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na GPU in vodja prve skupine, policist Dušan Fifolt iz Postaje vodnikov službenih psov Novo mesto (Policijska uprava Novo mesto).

IMG 1956

Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Zaječar (Stanica granične policije za obezbedjenje državne granice Zaječar). Slovenski policisti bodo naloge opravljali v delovni policijski uniformi in bodo uporabljali službena vozila in opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu, Italija.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi