Sorodne objave

 

Pod vodstvom Javne agencije RS za varnost prometa in v sodelovanju s Policijo ter Direkcijo RS za infrastrukturo začenjamo nacionalno akcijo, namenjeno večji varnosti motoristov. Potekala bo do 9. aprila, sicer pa bo številne aktivnosti, namenjene motoristom, agencija izvajala vse do konca motoristične sezone, do oktobra.

20170327 110005-847x477

Namen akcije je opozoriti motoriste na pomen ustrezne priprave ob začetku motoristične sezone, uporabe zaščitne opreme in na pasti, ki so na cestah, ter tudi voznike avtomobilov na prisotnost motoristov na cestah. Policisti bodo v tem času poostreno nadzirali kršitelje cestnoprometnih predpisov, policisti motoristi pa bodo izvajali preventivne aktivnosti na terenu, ki so del projekta Policijska izkušnja kot nasvet.

Kot je dejal Matjaž Leskovar iz Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi, se je prometna varnost voznikov enoslednih motornih vozil v letu 2016 v primerjavi z letom 2015 izboljšala. Kljub temu s prometno varnostjo voznikov enoslednih motornih vozil ne moremo biti zadovoljni. "Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, naj pozorno spremljajo dogajanje v prometu tako v vzvratnih kot tudi stranskih ogledalih. Pri prehitevanju vozil in vključevanju na prednostno cesto upoštevajte prednost voznikov, ki vozijo po prednostni cesti. Pred vsakim premikom vozila naj vozniki preverijo t. i. mrtvi kot! Motoristi so namreč zaradi ozke silhuete veliko slabše vidni in se lahko v ogledalih 'izmuznejo'. Že širina svinčnika v iztegnjeni roki lahko popolnoma zakrije motorista, oddaljenega 30 m, zato se morajo vozniki vedno prepričati o prosti poti."

Motoristi, vabljeni na delavnice!

Policisti vam bomo skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov idr. svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna!