Sorodne objave

 

Spoštovani motoristi! Ustrezna priprava na novo motoristično sezono je izjemno pomembna. Zato vas vabimo, da se udeležite preventivnih prireditev, kjer vam bomo policisti skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov idr. svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna!

 Objavljamo seznam trenutno znanih aktivnosti, ki ga bomo sproti dopolnjevali in objavljali morebitne spremembe. Zato redno spremljajte naše spletne strani in se pravočasno seznanite z načrtovanimi dogodki na območju svoje policijske uprave.

Pri vožnji pa upoštevajte tudi naše preventivne nasvete

Vljudno vabljeni!

PU Kranj

 • V soboto, 22. aprila 2017, ob 10. uri (cestna baza Podjetja za vzdrževanje avtocest Hrušica): Moto klub Gorenc organizira preventivno delavnico za pripravo voznikov motornih koles na novo motoristično sezono. Na dogodku bodo sodelovali tudi policisti Postaje prometne policije Kranj. Policista motorista inštruktorja bosta za udeležence pripravila poligon spretnostne vožnje in jim s koristnimi napotki za varno vožnjo z motornim kolesom svetovala, kako naj poskrbijo, da bo motoristična sezona prijetna in varna. V primeru slabega vremena bo prireditev prestavljena na 29. april 2017. Opomba: lokacija delavnice je bila sprva načrtovana na parkirnem prostoru Lip Bled, naknadno pa prestavljena v cestno bazo Podjetja za vzdrževanje avtocest Hrušica.
 • V soboto, 22. aprila 2017, med 9. in 12. uro (AMZS Kranj, Bleiweisova cesta 36, Kranj): Moto klub starodobnikov Kranj pripravlja varnostno preventivni dogodek z naslovom Varno v začetek motoristične sezone 2017. Na dogodku bo sodeloval tudi policist motorist Postaje prometne policije Kranj, ki vam bo svetoval, kako najbolje poskrbeti za svojo varnost in varnost drugih, opozoril pa bo tudi na ovire, ki na cestah prežijo na motoriste, ter na napake, ki jih motoristi najpogosteje počnejo. Vljudno vabljeni!


PU Celje

 • V soboto, 22. aprila 2017, ob 10. uri (na poligonu ZŠAM Celje na Ljubečni): potekala bo preventivna prireditev za motoriste. Sodelovali bodo predstavniki Nujne medicinske pomoči Šmarje pri Jelšah, gasilci, predstavniki Javne agencije RS za varnost prometa in ZŠAM Celje. Policisti Postaje prometne policije Celje bodo na poligonu prikazali prvine spretnostne vožnje. Na poligonu se bodo lahko preizkusili tudi motoristi, ki bodo preverili svoje spretnosti pri speljevanju v klanec, izogibanju oviram na vozišču in podobno. Prikazan bo primer reševanja prometne nesreče, uporaba defibrilatorja, pravilno snemanje čelade poškodovanemu itd. Obiskovalci pa se bodo pri različnih ponudnikih lahko seznanili tudi s ponudbo zaščitne motoristične opreme. V primeru slabega vremena bo prireditev 29. aprila 2017, ob 10. uri.
 • V četrtek, 27. aprila 2017, od 8. ure (pri Železniški postaji Šentjur): v sklopu Šentjurjevega 2017 bo potekala tudi preventivna prireditev za večjo varnost motoristov Večno mladi Šentjur. Na prireditvi bodo sodelovali Policisti Policijske postaje Šentjur, in sicer s predstavitvijo preventivnih vsebin s poudarkom na večji varnosti motoristov in ostalih voznikov enoslednih vozil. Predstavili bodo tudi svoje delo in opremo. Na prireditvenem prostoru bodo imeli stojnico s preventivnim materialom, kjer bodo v sodelovanju z inštruktorji šole vožnje Šolskega centra Šentjur občane ozaveščali o prometni varnosti. Ob 9. uri se jim bo pridružil motorist Postaje prometne policije Celje, ki bo ob 11. uri pospremil kolono voznikov starodobnih motornih koles na panoramsko vožnjo do Slivniškega jezera, kjer bo postavljen poligon. Na poligonu bo policist motorist opozoril na najpogostejše napake motoristov, predstavil elemente varne vožnje na poligonu ter spregovoril o primerni opremi motoristov. Svoje delo bodo predstavili tudi policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Celje, ogledati pa si bo mogoče tudi specialno vozilo t. i. schnenge bus. Vabljeni!
 • V nedeljo, 7. maja 2017, ob 10. uri (na poligonu Šole vožnje Relax v Otiškem vrhu pri Dravogradu): preventivna prireditev za motoriste. Sodelovali bodo predstavniki Zdravstveno-reševalnega centra Ravne na Koroškem, predstavniki Javne agencije RS za varnost prometa, Centra varne vožnje Vransko, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radlje ob Dravi itd. Policisti Postaje prometne policije Celje bodo na poligonu prikazali prvine spretnostne vožnje. Na poligonu se bodo lahko preizkusili tudi motoristi, ki bodo preverili svoje spretnosti. Reševalci bodo prikazali pomoč ponesrečenemu v prometni nesreči, uporabo defibrilatorja, pravilno snemanje čelade ponesrečencu itd. V primeru slabega vremena bo prireditev 14. maja 2017, ob 10. uri.


PU Koper

 • V soboto, 8. aprila 2017, ob 10. uri (v parku Sonce v Luciji): potekala bo preventivna prireditev s sloganom Bolj pripravljen motorist, bolj varen motorist. Prireditev organizirajo policisti Policijske postaje Piran in predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Piran, sodelovali pa bodo tudi policisti Postaje prometne policije Koper in AMD Pinko Tomažič. Namen preventivne prireditve je osveščati voznike enoslednih motornih vozil pred začetkom motoristične sezone o nevarnostih in problematiki na tem področju (hujše prometne nesreče, pomen ustreznega psihofizičnega stanja, uporabe zaščitnih sredstev in upoštevanja prometne signalizacije itd.). Policisti inštruktorji iz koprske prometne postaje bodo postavili poligon, na katerem bodo praktično prikazali osnove varne in spretne vožnje z motorjem, pravilno držo na motorju, smer pogleda motorista, pomembnost predvidevanja in pričakovanja nevarnosti na posameznih odsekih ceste itd. Na poligonu bodo svoje spretnosti pod budnim očesom policijskih inštruktorjev lahko preizkusili tudi motoristi. Policisti bodo udeležencem delavnice predstavili tudi nekaj pomembnejših zakonodajnih novosti, ki se nanašajo na voznike enoslednih motornih vozil (ZMV, ZVoz-1, novi Pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah) ter razdelili preventivni material.
 • V soboto, 8. aprila 2017, ob 9. uri (v avtocestni bazi Postojna): DARS skupaj s Postajo prometne policije Koper, Zdravstvenim domom Postojna, Prostovoljnim gasilskim društvom Postojna in Svetom za preventivo Občine Postojna pripravlja brezplačno enodnevno usposabljanje in trening varne vožnje. V prvem, dopoldanskem delu, ki bo potekal od 9. do 11. ure, bodo potekala predavanja o odnosu motorista do uporabe motornega kolesa, obvladovanju motornega kolesa in tehnikah vožnje, pravilnem nudenju prve pomoči, reševanju v prometnih nesrečah itd. Praktični del se bo začel ob 11.15. V tem delu boste lahko na t. i. zaletavčku na varen način "občutili" silo pri trku, na poligonu preizkusili svoje spretnosti pri različnih tehnikah vožnje, se naučili dela z defibrilatorjem itd. Ob 14. uri pa se boste podali na relacijsko vožnjo. 
 • V soboto, 13. maja 2017, ob 9. uri (v avtocestni bazi Postojna): DARS skupaj s Postajo prometne policije Koper, Zdravstvenim domom Postojna, Prostovoljnim gasilskim društvom Postojna in Svetom za preventivo Občine Postojna pripravlja brezplačno enodnevno usposabljanje in trening varne vožnje. V prvem, dopoldanskem delu, ki bo potekal od 9. do 11. ure, bodo potekala predavanja o odnosu motorista do uporabe motornega kolesa, obvladovanju motornega kolesa in tehnikah vožnje, pravilnem nudenju prve pomoči, reševanju v prometnih nesrečah itd. Praktični del se bo začel ob 11.15. V tem delu boste lahko na t. i. zaletavčku na varen način "občutili" silo pri trku, na poligonu preizkusili svoje spretnosti pri različnih tehnikah vožnje, se naučili dela z defibrilatorjem itd. Ob 14. uri pa se boste podali na relacijsko vožnjo. 
 • V soboto, 27. maja 2017, ob 9. uri (v avtocestni bazi Postojna): DARS skupaj s Postajo prometne policije Koper, Zdravstvenim domom Postojna, Prostovoljnim gasilskim društvom Postojna in Svetom za preventivo Občine Postojna pripravlja brezplačno enodnevno usposabljanje in trening varne vožnje. V prvem, dopoldanskem delu, ki bo potekal od 9. do 11. ure, bodo potekala predavanja o odnosu motorista do uporabe motornega kolesa, obvladovanju motornega kolesa in tehnikah vožnje, pravilnem nudenju prve pomoči, reševanju v prometnih nesrečah itd. Praktični del se bo začel ob 11.15. V tem delu boste lahko na t. i. zaletavčku na varen način "občutili" silo pri trku, na poligonu preizkusili svoje spretnosti pri različnih tehnikah vožnje, se naučili dela z defibrilatorjem itd. Ob 14. uri pa se boste podali na relacijsko vožnjo. 


PU Nova Gorica

 • V nedeljo, 26. marca, med 10. in 13. uro (pred Mercator centrom v Novi Gorici): Avto moto društvo Nova Gorica Moto Klub organizira teoretično in praktično usposabljanje za motoriste, pri katerem sodelujejo tudi policisti Postaje prometne policije Nova Gorica. Motoristična delavnica bo v vsakem vremenu (v primeru dežja bo prestavljena v parkirno hišo Mercator centra).
 • V soboto, 6. maja 2017, z začetkom ob 9. uri (prostori in poligon Moto kluba Soča v Tolminu): organizirana bo delavnica za osvežitev znanja motoristov pred začetkom letošnje motoristične sezone. Organizatorji so MK Soča, policisti Policijske postaje Tolmin in PU Nova Gorica, SPVCP Občine Tolmin, AMD Tolmin. Najprej bo potekal teoretični in nato še praktični del delavnice, ki se izvaja pod sloganom Skupaj za večjo varnost. V okviru teoretičnega dela bodo udeleženci osvežili znanje cestnoprometnih predpisov in pravil varne vožnje. V praktičnem delu pa bodo predstavljene prvine varne vožnje z motornimi kolesi (vožnja "v hodniku", med stožci, pravilno in varno zaviranje itd.). Ogledali si boste lahko tudi delo in opremo služb, ki sodelujejo pri obravnavi področja prometnih.


PU Novo mesto

 • V soboto, 8. aprila 2017, z začetkom ob 9. uri (prostori in poligon Raceland Krško): udeleženci bodo lahko prisluhnili predavanju psihologa, obnovili bodo znanje iz prve pomoči in spoznali teoretične ter praktične prvine spretnostne vožnje, nato pa se bodo lahko še sami preizkusili na poligonu. Različna podjetja bodo predstavila motoristična opremo in motorje. Organizatorji dogodka so Raceland Krško, občine Kostanjevica na Krki, Krško, Škocjan in Postaja prometne policije Novo mesto.
 • V petek, 14. aprila 2017, z začetkom ob 8. uri (parkirni prostor pred Šolskim centrom Novo mesto): delavnica je namenjena dijakom centra srednjih šol. V učilnicah bo sprva potekala teorija, nato bo zunaj izvedena praktična vožnja. Dijaki se bodo lahko udeležii še delavnic prve pomoči, prisluhnili teoretičnim prvinam vožnje z mopedi in motornimi kolesi, temu bo sledila še vožnja na poligonu s policisti motoristi inštruktorji. Svoje delo bodo predstavili tudi gasilci GRC Novo mesto, SPV Novo mesto, RK in ZD Novo mesto. Organizatorji dogodka so: SPV Novo mesto in PU Novo mesto.
 • V soboto, 15. aprila 2017, z začetkom ob 10. uri (parkirni prostor pred Šolskim centrom Novo mesto): delavnica je namenjena vsem motoristom. V učilnicah bo sprva potekala teorija, nato bo zunaj izvedena praktična vožnja. Motoristi se bodo lahko udeležili še delavnic prve pomoči, prisluhnili teoretičnim prvinam vožnje z mopedi in motornimi kolesi, temu bo sledila še vožnja na poligonu s policisti motoristi inštruktorji. Svoje delo bodo predstavili tudi gasilci GRC Novo mesto, SPV Novo mesto, RK in ZD Novo mesto. Organizatorji dogodka so: SPV Novo mesto in PU Novo mesto.
 • V soboto, 22. aprila 2017, z začetkom ob 10. uri (prostori Policijske postaje Črnomelj in parkirišče obrtne cone v Kanižarici): Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Novo mesto in Policijska uprava Novo mesto organizirata delavnico za vse voznike motornih koles. Teoretični del delavnice, na katerem bomo predstavili prvine varne vožnje in pravilno nudenje prve pomoči, bo potekal na Policijski postaji Črnomelj. V praktičnem delu bodo gasilci PGD Črnomelj prikazali, kako poteka reševanje iz vozila, sledila bo še vožnja na poligonu z policisti motoristi inštruktorji. Sodelujejo ZD Črnomelj, PGD Črnomelj, PU Novo mesto in SPV Črnomelj.
 • V nedeljo, 7. maja 2017, z začetkom ob 14. uri (parkirni prostor pred Mercatorjem v Trebnjem): če še niste obiskali nobene organizirane priprave na novo motoristično sezono, je čas, da se udeležite delavnice v Trebnjem. V okviru delavnice boste lahko osvežili znanje iz prve pomoči, varno preizkusili svoje spretnosti na simulatorju vožnje z motornim kolesom in se tudi teoretično pripravili na vožnjo z motorjem. Na koncu pa se lahko podate še na poligon, kjer boste "napake" pri vožnji popravljali pod budnim očesom policistov motoristov inštruktorjev. Delavnico organizirata MK Kamerad in Policijska uprava Novo mesto.


PU Ljubljana

 • V soboto, 15. aprila 2017, med 10. in 14. uro (v Trbovljah, na asfaltni športni površini pri Občini Trbovlje): na prireditvi bodo poleg zunanjih udeležencev aktivno sodelovali tudi policisti Policijske uprave Ljubljana. Tam bo policist motorist inštruktor, ki bo motoristom svetoval o varni vožnji, ogledali si boste lahko vozilo s sistemom Provida ter opremo policije itd.
 • V soboto, 22. aprila 2017, med 9. in 14. uro (pred TC Motoshop v Ljubljani): policisti sodelujejo na preventivnem dogodku za motoriste, kjer bodo predstavili novo službeno vozilo policije, policijsko motorno kolo, laserski merilnik hitrosti in varnostne razdalje, delili bodo tudi preventivne letake z nasveti za varno udeležbo v prometu.
 • V četrtek, 27. aprila 2017, med 8. in 12. uro (pred delavnico avtomehanike Kveder v Lukovici): AMD Lukovica in policisti Policijske postaje Domžale pripravljajo delavnico z naslovom Motorist varno na cesto 2017. Vljudno vabljeni!
 • V soboto, 27. maja 2017, med 9. in 14. uro (na površinah Športnega parka ob Tržaški cesti): MK Nauportus in policisti Policijske postaje Vrhnika za motoriste pripravljajo dan varne vožnje na Vrhniki, v okviru katerega bo potekal projekt Policijska izkušnja kot nasvet. Vljudno vabljeni!


PU Maribor

 • V nedeljo, 9. aprila 2017, med 9. in 13. uro (pred stavbo Tehnični pregledi Avtokrka, Rimska ulica 12 v Slovenski Bistrici): policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica bodo v sodelovanju z mariborskimi prometnimi policisti in drugimi subjekti na področju prometne varnosti izvedli preventivno aktivnost za motoriste Policijska izkušnja kot nasvet. Na preventivno prireditev, kjer bodo policisti prikazali tudi varno vožnjo s kolesi, so vabljeni vsi vozniki enoslednih vozil v javnem cestnem prometu, predvsem vozniki motornih koles, pa tudi potniki, ki se z njimi prevažajo. Sodelujejo tudi motorist reševalec iz Zdravstvenega doma Maribor, člani Moto kluba Grofi Attems itd.
 • V petek,  21. aprila 2017, med 8. in 12. uro (Tehniški šolski center Maribor, Zolajeva 12): ob dnevu prometne varnosti, ki ga organizira Tehniški šolski center Maribor, bo organizirana preventivna delavnica za motoriste, na kateri bodo v okviru projekta Policijska izkušnja kot nasvet sodelovali tudi policisti motoristi Postaje prometne policije Maribor, ki bodo prikazali spretnostno vožnjo na poligonu. Na prireditvi bo tudi motorist reševalec iz CNMP Maribor, ki bo predstavil delo reševalcev na motorju. Na poligonu bodo svoje zmogljivosti lahko preizkusili tudi motoristi in tako popravili napake, ki jih delajo med vožnjo.
 • V soboto, 22. aprila 2017, med 8.45 in 12. uro (na asfaltni površini pri športnem igrišču ŠD Juršinci, Juršinci 19 b): delavnica za motoriste. Ob 9.05 uri pozdravni govor, ob 9.15 uri si lahko ogledate predstavitev varne vožnje s strani policista inštruktorja, ob 9.30 uri predstavitev nudenja  prve pomoči s strani osebja ZD Ptuj, med 10. in 11. uro preizkusi vožnje po poligonu, med 11.15 in 12. uro izmenjava mnenj in izkušenj. Dogodek organizira SPVCP Občine Juršinci v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Grabšinski breg, Policijsko postajo Ptuj, Postajo prometne policije Maribor in ZD Ptuj. (v primeru dežja prireditev odpade).
 • V nedeljo, 7. maja 2017, med 9. in 14. uro (na športnem igrišču za gasilskim domom v občini Pesnica): po blagoslovu motorjev bo sledila še preventivna delavnica za motoriste. Na prireditvi, ki bo potekala v sodelovanju z moto klubom Perniški asi, bodo policisti predstavili simulator vožnje z motornim kolesom in postavili priročen poligon za vožnjo z motornimi kolesi, na katerem bosta policista motorista predstavila spretnostno vožnjo in svetovala motoristom pri njihovi vožnji na poligonu. Vsak udeleženec bo imel možnost, da se tudi sam preizkusi v vožnji, ob upoštevanju vseh elementov za varno udeležbo (tehnična izpravnost motornega kolesa, izpolnjeni zakonski pogoji za udeležbo v cestnem prometu). Policisti bodo predstavili tudi svojo opremo za nadzor prometa, s poudarkom na tehničnih napravah za ugotavljanje hitrosti vožnje, predstavili pa bodo tudi naprave za simulacijo različnih realnih situacij, v katerih se lahko znajdejo motoristi. Osebje ZD Ptuj bo prikazalo prvo pomoč pri nezavestnih ponesrečencih in prvo pomoč pri krvavitvah zaradi odtrganih udov ter uporabo defibrilatorja. Sodelovali bodo tudi pripadniki 17. bataljona vojaške policije in motorist reševalec iz CNMP Maribor.