Sorodne objave

 

Policijski helikopter z dvema pilotoma in tehnikom letalcem je včeraj, 17. junija 2010, sodeloval v prikazni vaji reševalcev letalcev v dolini Drage pri Begunjah na Gorenjskem. Aktivno sta sodelovala še dva pripadnika Letalske policijske enote, Robert Kralj in Blaž Svetlin, ki sta kot mnogi njuni stanovski kolegi člana Gorske reševalne zveze Slovenije, tj. organizatorice vaje.

skupna

Skupaj z drugimi člani GRZ Slovenije in pripadniki Slovenske vojske so prikazali, kako poteka stensko reševanje s pomočjo helikopterja, in sicer dvig poškodovanega v reševalni helikopterski vreči ter rezanje vrvi visečega alpinista v steni in dvig v helikopter, kar velja za posebej težko.

Kaj zmoreta in znata, sta prikazali posadki Policije in Slovenske vojske s svojima helikopterjema. Zbranim sta pokazali, da so postopki gorskega reševanja popolnoma usklajeni in da so pripadniki obeh institucij usposobljeni za najtežje manevre.

Vajo si je ogledal tudi predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, ki je poudaril, da je treba ceniti delo gorskih reševalcev in njihov prispevek pri reševanju življenj.