Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Marjan Fank je včeraj, 11. aprila 2017, v spremstvu policijskega atašeja v Srbiji Davorja Pešića obiskal drugo skupino slovenskih policistov, ki zagotavlja pomoč srbski policiji  v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov.

Sestanek na MP Vrska cuka

Na mejnem prehodu Vrška Čuka so mu Ljubisav Sekulić iz Uprave policije, Nenad Vučić iz Regionalnega centra mejne policije in Mlađan Davidović, komandir mejnega prehoda Vrška Čuka, predstavili trenutno situacijo na področju ilegalnih migracij na meji med Srbijo in Bolgarijo. Na sestanku sta sodelovala tudi vodja druge skupine policistov Igor Kozmelj in policist Mirzet Šehič.


Generalni direktor Marjan Fank se je zahvalil za prisrčen sprejem in dejal, da je zahvaljujoč odličnemu sodelovanju policij v regiji v ključnih trenutkih obvladan migracijski tok in da si želi dobrega sodelovanja in izmenjave izkušenj med policijama tudi v prihodnje. Zagotovil je, da bo slovenska policija  z gostujočimi policisti še naprej pomagala srbski policiji pri obvladovanju migracijskih tokov.

gdp na terenu s policisti

V spremstvu kolegov iz srbske policije je Marjan Fank nato obiskal patruljo policistov, ki je opravljala terensko delo na srbsko-bolgarski mejni črti. V patrulji sta bila še slovenska policista Denis Farkaš in Uroš Zagorc.


Slovenski policisti so ocenili tovrstno skupno delovanje srbskih in slovenskih policistov kot zelo koristno, predvsem zaradi neposredne izmenjave izkušenj na terenu. Obenem so izrazili zadovoljstvo z gostoljubnostjo domačih policistov.

Današnji, drugi dan obiska pa je namenjen srečanju generalnega direktorja policije Marjana Fanka z veleposlanikom Vladimirjem Gasparičem v Beogradu in kasneje še z direktorjem srbske policije Vladimirjem Rebićem. Pogovarjali se bodo o migracijskih tokovih in sodelovanju med policijama.