Sorodne objave

 

Ta vikend bo na Brdu pri Kranju potekalo srečanje Brdo-Brioni procesa, ki se ga bodo udeležili številni voditelji držav. Zato bo med 2. in 4. junijem ponekod na Gorenjskem oviran promet. Upoštevajte navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva.

Srečanje voditeljev Brdo-Brioni procesa, ki se ga bo udeležilo večje število predsednikov držav in ministrov za zunanje zadeve, bo v soboto, 3. junija 2017, na Brdu pri Kranju. Nekatere prihode delegacij pričakujemo že v petek, 2. junija 2017, posamezni odhodi delegacij pa so predvideni tudi v nedeljo, 4. junija 2017.

Kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom?

varovanje2008

Udeleženci srečanja bodo potovali v varovanih kolonah s policijskim spremstvom, zato voznike, ki bodo v teh dneh vozili po cestah na Gorenjskem, opozarjamo, da morajo upoštevati navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva.

Pričakujemo, da bo promet na relaciji med Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana, Brdom pri Kranju in Bledom v teh dneh povečan. Zaradi potovanja varovanih kolon s policijskim spremstvom se bodo izvajale krajše mobilne zapore. Da bi zagotovili čim boljšo pretočnost vozil in varnost udeležencev v cestnem prometu, bodo promet na tej relaciji urejali policisti.

Policijska vozila za spremstvo varovane kolone so označena z rdečimi in modrimi svetilkami. Vozniki se morajo ob srečanju s takšnim vozilom ustaviti in se umakniti z vozišča, varovani koloni pa omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z modro svetilko.

Opozarjamo, da morajo vozniki upoštevati navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva.

Hkrati obveščamo vse udeležence v cestnem prometu, da bo v soboto, 3. junija 2017, z Odredbo o prepovedi prometa na cestah v Republiki Sloveniji od 8. do 22. ure prepovedan promet vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu. Omejitev velja na cestah od Spodnjega Brnika proti Kranju, na cesti A2 od Vodic do Lipc in na relaciji od Lesc do Bleda. Odredba bo objavljena v Uradnem listu RS.