Sorodne objave

 

Policisti in reševalci, ki pri svojem delu uporabljajo motorna kolesa, so te dni prejeli 66 kosov naprednega sistema za samodejno ugašanje smernih kazalcev na motorjih.

Policisti in reševalci na motorjih so med prvimi na prizoriščih nesreč in drugih dogodkov. Pri nujnih vožnjah so tudi sami ranljivi. Mnogi namreč pri svojem delu uporabljajo starejša motorna kolesa oz. motorna kolesa, ki nimajo vgrajenih smernikov, ki bi se samodejno izklopili in bi jim tako zagotovili varnejšo vožnjo.

DSC 3541-1024x683

 Napredni sistem je v imenu policije prevzel mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi.


Miha Kovač in Rok Upelj sta iznašla sistem, ki stalno spremlja, obdeluje in shranjuje informacije o stanju, poziciji in gibanju motorja ter je zato zmožen prepoznati zavoj, menjavo pasu, prehitevanje ali krožišče. Smart Turn System je sistem za avtomatski izklop smernikov na motorju. Naprava deluje na mehanskih stikalih z utripajočo napetostjo na stikalu smernika, namestitev je karseda preprosta, njen potencial za večjo prometno varnost pa ogromen. Deluje v vsaki situaciji, kot je na primer levi ali desni zavoj, v krožišču in celo pri menjavi pasu.

DSC 3646-847x477

Več o donaciji lahko preberete na spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa.