Sorodne objave

 

Pred svetovnim dnem spomina na žrtve prometnih nesreč, ki ga obeležujemo ta vikend, 18. in 19. novembra 2017, vse udeležence v cestnem promeru pozivamo k doslednemu spoštovanju prometnih predpisov in preprečevanju situacij, ki bi bile lahko nevarne.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč predstavlja pobudo in poziv državam k izvedbi nacionalnih programov za zagotavljanje prometne varnosti. Povezuje žrtve prometnih nesreč po vsem svetu in družbi sporoča, da so prav vse posledice prometnih nesreč nesprejemljive. Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

v poklon zivljenju plakat svetovni dan spomina 2017

Aktivnosti ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč v Sloveniji že enajstič zapored organizira Zavod Varna pot. Letošnje aktivnosti se bodo po vsej Sloveniji izvajale pod sloganom V poklon življenju, pri nekaterih bodo sodelovali tudi policisti posameznih policijskih uprav in predstavniki Generalne policijske uprave.


Vsem aktivnostim je skupen poziv k zmanjšanju števila smrtnih žrtev in hudo telesno poškodovanih v prometnih nesrečah vsaj za polovico do leta 2020