Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Marjan Fank in predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik sta danes, 12. decembra 2017, podpisala načrt sodelovanja med GRZS in Policijo za leto 2018.

Obe organizaciji s skupnimi močmi skrbita za varnejši obisk gora in vzajemno sodelujeta tudi na drugih področjih. S tem namenom vsako leto podpišeta načrt sodelovanja in si postavita skupne cilje za naslednje leto. V letu 2018 bo poudarek na nadgradnji sodelovanja na preventivnem področju in na usposabljanju.

Namen vsakoletnega načrtovanja skupnih aktivnosti je nadgradnja že dolgoletnega vzornega sodelovanja med Policijo in GRZS na območju celotne Slovenije. Obe instituciji sta namreč v sklopu izvajanja svojih nalog zavezani k reševanju življenj in nudenju pomoči. V ta namen je GRZS priznan tudi status humanitarne in dobrodelne organizacije, ki deluje v javnem interesu.

IMG 7002 zm

IMG 7010 zm

Osnova za letno načrtovanje skupnega sodelovanja je določena v 5. členu že podpisanega sporazuma o sodelovanju med GRZS in Policijo, ki sta ga obe organizaciji podpisali julija 2014.

Podpisu letnega načrta sodelovanja je prisostvoval tudi predstavnik Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi, Rajko Likozar Šimunkovič.