Sorodne objave

 

V. d. generalnega direktorja policije Simon Velički je na Generalni policijski upravi danes sprejel policista Policijske postaje Ljubljana Moste, ki je minuli teden v svojem prostem času zadržal roparja bančne poslovalnice v Ljubljani.

IMG 7208

Velički je Mihaelu Berlicu čestital za dobro opravljeno delo in pogum ter se mu zahvalil za njegovo junaško dejanje, s katerim je dokazal, da se poklic policista zanj ne konča niti, ko odloži svojo uniformo.


Ko je oboroženi ropar dopoldne 8. marca 2018 vstopil v Delavsko hranilnico na Dunajski cesti Ljubljani in od zaposlenih zahteval gotovino, je bil tam v svojem prostem času tudi 42-letni policist Mihael Berlic. Policist, neoborožen in v civilu, je najprej pomiril stranki in ju varno pospremil iz poslovalnice, nato pa zunaj pred vhodom počakal na roparja.

V trenutku, ko je ropar izstopil iz banke, je policist stekel za njim, ga podrl na tla in obvladal. Storilec se mu je sicer močno upiral. Med upiranjem je Berlica celo udaril po glavi z železno palico in ga pri tem ranil, vendar ga je policist kljub temu uspel zadržati do prihoda policijske patrulje. 

IMG 7211

Mihael Berlic je policist, ki je s svojim prisebnim ravnanjem roparju preprečil pobeg.


Policisti so 44-letnemu roparju, ki je osumljen storitve tudi več drugih kaznivih dejanj ropov na območju Ljubljane, odvzeli prostost. Podrobnejše informacije o preiskanih ropih več bančnih poslovalnic bomo predstavili na današnji novinarski konferenci na Policijski upravi Ljubljana.