Sorodne objave

 

Minuli teden, med 2. in 8. julijem 2018, je po vsej državi potekala nacionalna akcija za večjo varnost motoristov. Policisti smo v tem času izvedli številne poostrene nadzore nad motoristi, preverjali pa smo tudi ravnanje ostalih prometnih udeležencev v odnosu do motoristov.

Kontrolirali smo 2.270 voznikov enoslednih motornih vozil in odredili 1.146 alkotestov; od teh je bilo 37 pozitivnih. Skupno smo ugotovili 516 kršitev cestnoprometnih predpisov in iz prometa - zaradi vožnje pod vplivom alkohola, vožnje brez vozniškega dovoljenja ali zaradi tehnično neizpravnega vozila - izločili 39 voznikov enoslednih motornih vozil.

Največ motoristov na cestah je prav poleti. Vendar pa lepo vreme pogosto botruje lažnemu občutku varnosti, zato so vozniki manj previdni. Svoje dodajo še vročina, gneče, utrujenost, ki poslabšajo zbranost, in nesreča je hitro tu. Vsem motoristom zato svetujemo: bodite previdni in spoštujte predpise! Več preventivnih nasvetov policistov: Motoristi, poskrbite za svojo varnost!

Voznike drugih motornih vozil pa pozivamo, naj vozijo previdno, saj so motoristi zaradi ozke silhuete pogosto slabše vidni. Pri premiku vozila naj se dobro prepričajo, da imajo prosto pot, predvsem pa naj bodo spoštljivi do vseh prometnih udeležencev, ki sodijo v kategorije šibkejših ter ranljivejših.

AVP motorist-2

Več informacij o akciji tudi na spletni strani Javne agencije za varnost prometa