Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Simon Velički se je 26. in 27. septembra 2018 na sedežu Europola v Haagu udeležil Konvencije evropskih policijskih šefov (EPCC).

Konferenca se je začela s sestankom direktorjev policij schengenskih držav ter nadaljevala s skupnim sestankom direktorjev policij in carin, kjer so bile predstavljene možnosti še za tesnejše sodelovanje med navedenimi organi.

slika2

Generalnim direktorjem so bile predstavljene nekatere trenutno aktualne teme, ki se obravnavajo v okviru delovnih teles EU (interoperabilnost sistemov, v skupnost usmerjeno policijsko delo ter zaznavanje in preprečevanje radikalizacije). V zaključku je bilo predstavljenih več idej o delovanju Europola kot središča za delitev znanja, predvsem njegove trenutne aktivnosti, ter načrti, ki bi omogočali Europolu, da okrepi svojo vlogo pri delitvi znanja.

Ob robu konference so potekala tudi številna bilateralna srečanja (s predstavnikom Madžarske, Avstrije, Črne gore …), ki so omogočila seznanitev s trenutno varnostno problematiko in okrepila medsebojno sodelovanje. 

slika1