Sorodne objave

 

Na letošnji mednarodni, 1.231-kilometrski ekstremni kolesarski dirki okrog Slovenije (DOS Extreme 2010), ki je potekala med 13. in 16. majem, je bilo med 65 kolesarji iz desetih držav tudi pet slovenskih policistov. Generalni direktor policije Janko Goršek jih je takrat del poti spremljal, danes, 24. novembra 2010, pa jih je tudi uradno sprejel.

Letošnji "kolesarski ekstremisti" iz vrst policije so: policista Policijske uprave Koper Marko Fon in Sebastijan Nedoh, policist PU Maribor Trajče Velički, policist Specialne enote Anton Žnidaršič in predstavnik PU Slovenj Gradec Miha Žvikart.

IMG 7153

Od leve proti desni: Trajče Velički in vodja njegove ekipe Boštjan Koletnik, Miha Žvikart, Sebastjan Nedoh, vodja ekipe Antona Žnidaršiča Avgust Dreisiebner, generalni direktor policije Janko Goršek, Anton Žnidaršič, vodja ekipe Marka Fona David Berginc, Marko Fon, Andrej Berginc in vodja Oddelka vrhunskih športnikov v Policijski akademiji Franc Rožman.


Na letošnji mednarodni kolesarski dirki DOS Extreme 2010 tudi pet policistov


Ob tej priložnosti je Goršek poudaril, da gre za izjemno športno prireditev, kjer so vsi zmagovalci že v trenutku, ko se odločijo sodelovati. Dodal je še, da bo policija tovrstne športne dejavnosti - tudi DOS Extreme - v okviru svojih zmožnosti še naprej podpirala. Nazadnje se je vsem še zahvalil za ves trud, ki so ga vložili.

IMG 7176

Policija je v spomin in zahvalo za pomoč pri organizaciji DOS Extreme 2010 prejela simbolično darilo (na fotografiji). Generalnemu direktorju policije Janku Goršku ga je izročil idejni vodja in direktor dirke DOS Extreme Andrej Berginc, sicer policist, zaposlen v Centru za tujce v Upravi uniformirane policije.

IMG 7157

Od leve proti desni: Sebastjan Nedoh, Miha Žvikart, Anton Žnidaršič, Marko Fon, Trajče Velički


Marko Fon je več kot uspešno končal letošnji DOS Extreme z novim osebnim rekordom in drugo kvalifikacijo na RAAM (Race Across America). Progo je prevozil v dveh dneh, osmih urah in 14 minutah. S tem je zasedel 6. mesto na dirki in je trenutno najuspešnejši ekstremni kolesar med policisti.

Anton Žnidaršič, Trajče Velički, Sebastjan Nedoh in Miha Žvikart so se te dirke udeležili prvič. Žnidaršič je v cilj pripeljal 11., Velički je zasedel 16. mesto in Nedoh 19. mesto. Žvikart pa tokratne preizkušnje zaradi poškodbe kolena nekaj dni pred tekmo žal ni končal.

Tudi v prejšnjih letih so se te dirke udeleževali policisti: Fredi Virag in Mirko Zver, oba iz PU Postojna, ter Luka Černuta iz Uprave uniformirane policije.

Tečejo že priprave na peto mednarodno ultramaratonsko krožno kolesarsko dirko, ki bo maja 2011 s startom in ciljem v Postojni. DOS Extreme 2011 bo v celoti posvečen tragično preminulemu štirikratnemu zmagovalcu DOS-a, Juretu Robiču.